• Politik Terkini

    Sunday, July 17, 2016

    Pawagam Maksiat Kota Bharu ?


    Aku rujuk pada statement sabri yunus yang tak puashati sebab kerajaan PAS kelantan tidak membenarkan pawagam dibuka melainkan mengikut apa yang telah digariskan oleh kerajaan negeri kelantan. Undang2 tersebut telah dibuat ketika zaman almarhum TGNA. Atas alasan untuk mengekang perkara maksiat semakin berleluasa. Betul ke mengekang maksiat berleluasa.

    Persoalan tu ko letak dalam kepada benak pemikiran paling jahil. Andaikata ko duduk dalam pawagam tu berjam, tambah pulak awek ko tu pakai seksi. Apa agak2 perkara paling jahil ko akan buat. Tempat dah gelap, seat dah cantik couple seat lagi. Sentuh sana sini, takkan tak naik ghairah kot. Melainkan ko tu mandul.

    Supaya meningkatkan lagi jualan filem tempatan. Then alasan tu nak diguna supaya pawagam dikelantan dibuka. Then guna alasan tak perlu lagi rakyat kelantan pergi ke negeri lain semata-mata untuk tonton wayang. Alasan paling dangkal yang hanya memikirkan hawa nafsu mengaut untung. Kalau betul nak buka demi kepentingan awam, kerajaan kelantan dah gariskan panduan untuk mengelakkan berlaku perkara maksiat. Just follow & BOLEH BUKAK PAWAGAM kat kelantan. So what susah sangat nak buat then memberi pelbagai alasan.

    Itu je aku nak taip. Dah takde benda nak amik port. Lama tak blogging.

    1 comment: