• Politik Terkini

    Tuesday, February 7, 2017

    Berkahwin Kerana Terlanjur | Bercerai "Suami Terlanjur, Isteri Membebel"



    Salam admin, minta siarkan kisah sy dan hidekn fb sy..

    Kisahnya begini, sy brcinta dgn suami org dan skarg sudahpun brcerai dgn wife dia pd dec 2016. Sudah agak lama dari tahun lepas bulan 4.

    Permulaannya lelaki yg brnama A tu yg sering kacau sy dan mngusik sy, lama kelamaan sy pun lemah dgn dia..dan sudah bberapa kali trlanjur dgn A.

    Selama itu jgak wife A ni brtahan dgn A wlaupun tahu sy mmpunyai hbungan dgn A ni.Sebab nk pertahankn rumahtgga, kesian pada ank2 yg brumur setahun dan 2 tahun.

    Saya pernah brjmpa dgn wife A dan sy sndiri xmmpu nk tinggalkan A sbb hati dan prasaan sy pada A terlalu kuat dan A pun mmg sygkn sy bkn wife dia. kalau sy jdi wife dia dh lm undur diri sbb suami dh ada org lain.

    Tapi wife dia mcm xde maruah pulak..menunggu kt suami yg dh ada org lain. Sedangkn A bgi tahu sy, dia dh tawar hati dgn wife dia kerana mulut wife dia suka mmbebel. Yg ni mmg sy akui wife dia mulut agak celupar sbb masa sy mula2 kantoi brhubungan dgn A pun wife dia msj maki2 sy..hello?? X boleh bgi salam dlu ke, prlu ke maki sy trus..sy pun ada maruah.

    Dah tu sy prnah msuk tidur di rumah A swaktu wife dia balik Kedah, wife dia punya la pemalas..kain baju sampai brtimbun x lipat..bila sy tnya pd A, mmg A akui wife dia seorg pemalas..A ckp wife dia selalu bagi tau tak smpat nk buat kerja rumah sbbkn ank2 yg masih kecil.Kalau pd sy tu smua alasan, xkn la waktu ank tidur xley buat krja rumahkn. Kecuali wife dia mmg seorg pemalas.

    Sepanjang sy brhubungN dgn A, sy diterima baik oleh family A..mama dia, angah dia dan kak ipar dia smuanya senang dgn kehadiran sy..katanya dorg mmg x suka dgn wife A kerana prangai dia yg teruk tu,mulut dia sangat celupar, memasak pun x pndai.

    Angah dia cerita pada sy yg A dipaksa kahwin dgn wife dia sbb trlanjur dan dh mngandung sbelum kahwin. Jadi kahwin pun secara koboi dgn blanja rm3000, mama A lgsung x dtg brkira pun cuma ckp melalui phone..brjmp masa nikah je, yela..prmpuan mcm mne tu sbelum nikah pun dh bwh perut, mmg patut la family A x suka kt dia..

    Sebab tu jgak la rumahtgga dorg jdi mcm ni sbb awl kahwin pun dh x elokkn..bkn salah sy sbbkn keluarga A pun mmg dh lma benci dgn wife A.

    Masaalahnya sekarang ni, sy x suka dgn wife A sbbkn sibuk kacau hidup sy..wife A siap call mak sy bagi tahu apa yg sy duk buat kt sini. Lepas tu dia ckp kt mak sy, sy punca dia brcerai.

    Sebabkan pd hari dorg brcerai tu dorg gaduh disebabkn msj yg sy hntar pd wife A..mmg sy akui sy ada msj maki dia, tpi dia mmg layak dimaki pun sebabnya sbelum ni pun wife A dh bagitau mak sy yg sy brcinta dgn A smpaikn sy kena cari kerja di tmpat lain.

    Untuk pngetahuan, sy bkerja 1 tmpat dgn A. Jadi sekarang ni sy kerap msj maki wife A sbb dia la punca sy gaduh dgn A dan kena cari kerja lain.

    Sy xfham kenapa dgn wife A ni, xhbis2 dengki dgn sy..x sedar lgi ke diri tu bnyk salah bnyak kurang, ni x asyik salahkn sy..mmg dh suami dia xda hati dgn dia..dia tu yg merayu nk kt suami dia.

    Sekarang pun wife A merayu untk rujuk balik..sy kesiankn dekat wife A ni sbb trdesak sngt..mcm prmpuan murahan..

    Peringatan Admin BANkami Blog : Hiduplah dengan penuh toleransi, cintailah pasangan kamu seperti semasa mula2 bercinta. Setiap perkara mestilah dibincangkan dengan elok. Ubahlah diri sekiranya ia boleh menyemarakkan lagi cinta rumahtangga. Sayangi Anak 

    KisahRumahTanggaFans
    Gambar

    1 comment: