• Politik Terkini

    Monday, March 20, 2017

    Video - Gara2 Signal, Melayu Cina Gaduh Atas Jalan | Kereta Pecah

    Tanpa bagi signal, jalan tengah jem then apek tu potong line axia. Apek tu dengan myvi berlalu then horn tak tahu samada tanda protes atau tanda mohon maaf. Tengok gaya horn macam protes sebab tak bagi laluan. Kepala hotak ko, dengan signal tak bagi, kereta rapat gila ko nak mencelah. Patut langgar jer, lepas tu claim ganti rugi. Buat report tukar line secara tiba2 tanpa bagi signal.

    Cerita kes potong tanpa line tak habis, yang melayu bawak axia mula berang. Dia bawak laju2 then berhenti depan apek tu. Si melayu dengan ibarat gaya pahlawan bugis kedah, keluar bawak entah apa, ketuk kereta apek myvi. Apek tu mula2 cuak, kemudian dia buat bangang tekan pedal minyak langgar kereta axia tu. Bunyi isteri apek tu macam marah.

    Tak habis lagi, apek tu call polis then kata kereta dia pukul. Dia cakap dia nak tukar line, bagi signal tapi dalam kamera takde pulak bunyi signal yang dia bagi. Kalau dah dekat, ko ingat bagi lepas bagi signal, kereta wajib berhenti ke bangang. Si Melayu axia ni pun satu, ko ingat dengan jadi pahlawan macam tu ko terlepas ker dari kesalahan.

    Video ni berdurasi panjang. Moral cerita si apek dan si melayu ni keduanya salah. Kalau ko sayang data, jangan play video. Aku dah cerita dahtu. Kalau nak tahu details, ko telifon polis.

    No comments:

    Post a Comment

    Blogger Pembangkang

    Blogger NonPolitik