• Politik Terkini

  Tuesday, May 9, 2017

  Azmin Kekal Exco PAS Sehingga PRU 14, Muktamar PAS Patut Malu!

  Mandat kerjasama PKR-PAS di Selangor akan diteruskan sehingga pilihan raya umum (PRU) akan datang demi mengekalkan komposisi pentadbiran negeri itu.
  .
  Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata tiada perubahan dalam kabinet kerajaan negeri Selangor akan dibuat sehingga penggal berakhir.
  .
  "Kerajaan terbentuk berdasarkan sokongan majoriti ahli dewan, bukan kepartian. Jadi kita ada 43 DUN yang dibentuk hasil sokongan n mandat rakyat. Its my duty, tanggungjawab saya untuk menjaga amanah diberi rakyat bukan saya yang buat pilihan.
  .
  "Dalam penggal ini rakyat pilih kita untuk bekerja bukan untuk bergaduh.
  .
  Jadi bila rakyat suruh kita kerja kita mesti tunduk. Bekerja untuk rakyat," katanya selepas merasmikan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor di SACC Convention Centre di sini hari ini.

  3 comments:

  1. PAS sedang bermimpi dengan keangkuhan kononnya PKR masih memerlukan mereka pada hala Amin hanya mempermainkan mereka nak lihat sejauh mana PAS akan berlagak kononya merekam kuat dan komponen lain akan menyembah untuk berpakat pada hal mereka tidak sedar yang najib telah permainkan mereka kita lihat nanti keputusan majlis syura pasti tidak akan buat keputusan putuskan hubungan dengan PKR sebabnya mudah jika putus hubungan dengan PKR semua kerusi yang PAD bertanding sudah pasti PKR atau gabungan PH akan meletakan calun masing-masing jadi sudah tentu PAS akan kerugian jadinya PAS terpaksa jual muka atau buat muka tebal untuk berbaik dengan PKR demi kuasa dan kerusi Dun dalam PRU14 nanti.

   ReplyDelete
   Replies
   1. Laaaa, kamu masih bermimpi ke? Kan dah jelas kekuatan PAS pada PH, mereka sanggup merayu pada PAS, mereka sanggup menjilat kembali kahak mereka, PH amat takut dengan 3 penjuru, PAS ok je.

    Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

   ReplyDelete