• Politik Terkini

  Tuesday, May 16, 2017

  Kenyataan Rasis Bekas Pemimpin PAS

  Bekas Timbalan Presiden Pas, Datuk Dr Nasharudin Mat Isa mengingatkan orang Melayu Islam agar bersatu bagi mengelak keganasan dan peperangan yang berlarutan di Timur Tengah berlaku di negara ini.
  .
  Pengerusi Eksekutif Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global (YGMM) itu berkata, tiada sebab untuk orang Melayu berpecah memandangkan dilahirkan sebagai Melayu dan beragama Islam.
  .
  "Persoalannya adakah itu (konflik di Asia Barat) yang kita mahu berlaku di Malaysia? Adakah itu harapan kita untuk Malaysia apabila tidak wujud keseragaman dalam suara ummah untuk bersatu?
  .
  “Kita dijadikan sebagai Melayu dan Islam, tidak ada faktor yang menyebabkan kita tidak boleh bersatu,” katanya seperti dipetik dari akhbar Utusan Malaysia hari ini.
  .
  Beliau yang masih berstatus ahli Pas itu berkata demikian sebagai panelis pada forum bertajuk ‘Konflik Timur Tengah Yang Tidak Berkesudahan: Siapa Lawan Siapa?’ di ibu negara semalam.
  .
  Menurutnya, masyarakat Arab di Asia Barat masing-masing berpecah sama ada daripada segi mazhab iaitu syiah dan sunni manakala sunni pula berpecah lagi dengan pelbagai kelompok.
  .
  Turut hadir pada forum anjuran Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Kuala Lumpur itu ialah Presiden DMDI, Tan Sri Mohd Ali Mohd Rustam dan Ahli Parlimen Titiwangsa, Datuk Johari Abdul Ghani.
  .
  Nasharudin yang menggantikan Datuk Saifuddin Abdullah di YGMM itu sejak 2015 pernah dikaitkan dengan siri 'rundingan sulit' menubuhkan kerajaan perpaduan antara Pas dan Umno tetapi berjaya dihalang Mursyidul Am Pas ketika itu, Almarhum Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
  .
  Bekas Ahli Parlimen Bachok itu dilihat mesra dengan Umno bahkan menyertai rombongan Presiden Umno, Najib Razak untuk bertemu tokoh ulama Arab Saudi selepas tersingkir daripada pimpinan tertinggi parti dalam Muktamar Tahunan Pas 2011.
  .
  MD

  1 comment:

  1. Hello,
    Saya Puan Elina Johnson, daripada LOAN FIRM ELINA JOHNSON, di sini datang pinjaman asli yang akan mengubah hidup anda kepada yang lebih baik, syarikat pinjaman pinjaman, Diberikan dan berlesen menawarkan pinjaman kepada individu, syarikat swasta dan orang yang memerlukan bantuan kewangan dalam tahap rendah faedah sebanyak 2%.

   Saya Puan Elina Johnson, akan membuat yang terbaik dalam takut kami kepada semua pemohon yang sah. Anda tidak akan kecewa oleh saya dalam perjanjian perniagaan ini kerana syarikat itu akan memastikan pinjaman anda sampai kepada anda, ia tidak thoes juga berakhir di situ, kami mempunyai satu pasukan expatrate yang memahami undang-undang pelaburan, mereka akan dapat membantu anda, memberikan anda tips yang akan hel anda menguruskan pelaburan anda bahawa anda melabur pinjaman anda, jadi anda tidak bankrap pernah lagi dalam hidup anda dan tawaran yang hebat ini datang dengan pinjaman anda, Hubungi kami hari ini melalui e-mel elinajohnson22@gmail.com

   Perkhidmatan kami termasuk yang berikut:

   * Pinjaman peribadi
   * Pinjaman Bercagar
   * Pinjaman tidak berpagar
   * Keputusan Pinjaman
   * Coaching Loan
   * Pinjaman ikrar Loan
   * Pembayaran pinjaman
   * Pinjaman pelajar
   * Pinjaman Commercial
   * Auto Loans
   * Resolusi Loan
   * Pinjaman Pembangunan
   * Dept pinjaman pinjaman
   * Pinjaman Perniagaan
   * Pinjaman Pendidikan
   * Pelantikan Broken

   Sila isi borang permohonan pinjaman di bawah dan kembalikan kepada kami untuk berkhidmat untuk kita lebih baik melalui e-mel:
   elinajohnson22@gmail.com


   DATA PEMOHON

   1) Nama Penuh:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Negeri:
   5) Jenis Kelamin:
   6) Status Perkahwinan
   7) Pekerjaan:
   8) Nombor telefon:
   9) Kedudukan masa ini di tempat kerja:
   10) Pendapatan bulanan:
   11) Jumlah Pinjaman Diperlukan:
   12) Tempoh Pinjaman:
   13) Tujuan pinjaman:
   14) Agama:
   15) Adakah anda memohon sebelum:
   16) Tarikh lahir:
   terima kasih,
   Puan Elina Johnson (elinajohnson22@gmail.com)

   ReplyDelete