• Politik Terkini

  Wednesday, May 3, 2017

  Rafizi - "Saya Belum Terima Sebarang Surat Tindakan Undang2 Dari Nasharuddin Mat Isa"


  Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkata, beliau belum menerima sebarang surat tuntutan atau tindakan undang-undang dari Datuk Nasharudin Mat Isa kerana mendakwa bekas timbalan presiden PAS itu menerima dana dari SRC International Sdn Bhd.

  Katanya, sudah kira-kira dua minggu sejak beliau mendedahkan dakwaan jejak aliran dana dari akaun bank peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dari SRC International yang didakwanya akhirnya kepada Nasharudin.
  "Walaupun saya tidak menerima sebarang surat tuntutan atau tindakan undang-undang, apa yang paling penting adalah untuk Nasharudin mengosongkan jawatan lantikannya di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)," kata Rafizi kepada Malaysiakini semalam.
  Nasharudin, yang kini ketua pegawai eksekutif Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global (GMMF) dilantik menganggotai Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah SPRM pada Ogos tahun lepas.

  Rafizi berkata SPRM perlu memulakan langkah untuk mengeluarkan Nasharudin daripada panel penasihat itu jika beliau enggan mengosongkan jawatan tersebut.

  Dalam responnya kepada dakwaan Rafizi terhadapnya, Nasharudin menafikan menerima dana dari SRC International, yang pernah menjadi anak syarikat 1MDB.

  Nasharudin juga dilaporkan berkata beliau juga menyerahkan kepada pasukan peguamnya untuk langkah seterusnya, termasuklah memulakan tindakan undang-undang dan tindakan lain yang wajar dan sesuai.

  Rafizi sebelum ini telah membuat suatu akuan berkanun (SD) menamakan Nasharudin sebagai orang yang didakwanya menerima dana dari SRC International melalui seorang peguam.

  MK

  4 comments:

  1. Tuduh Lafizi Gay - Raja Petra masih menunggu surat saman dari Lafizi!

   ReplyDelete
  2. Rafizi ni dah rosak akhlaknya.....siapa yang percaya pada manusia macam ni memang otak dia macam b....!

   ReplyDelete
   Replies
   1. Lagi rosak akhlak kalau bersama perompak negara

    Delete
   2. Siapa tu perompak negara? Madey atau Najib? atau kedua-duanya? PKR pun dah ada peel perompaknya.....DAP pun lebih kurang PKR....rasuah melata...

    Delete