• Politik Terkini

  Thursday, May 11, 2017

  TMJ Terima Maklumat Situasi Korea Utara "TERUK", Tidak Setuju Skuad Negara Ke Korea Utara


  Presiden FA, Tunku Ismail Sultan Ibrahmi menegaskan betapa beliau tidak bersetuju untuk melepaskan skuad bola sepak kebangsaan ke Pyongyang, Korea Utara Kelayakan Piala Asia 2019, pada 8 Jun ini.

  Menurut Tunku Mahkota Johor (TMJ), kerajaan Malaysia tidak menggalakkan pasukan Harimau Malaya untuk pergi ke negara Korea Utara disebabkan oleh isu diplomatik yang sedang berlaku sekarang ini.
  "Sehingga kini Kerajaan Malaysia tidak ada mengeluarkan sekatan perjalanan cuma nasihat mengenai perjalanan (Travel Advisory) dan itu tidak mencukupi untuk AFC (Konfederasi Bola Sepak Asia) untuk menukarkan venue perlawanan asal ke venue neutral.
  "Saya selaku presiden FAM amat mengambil berat berkenaan isu keselamatan pemain-pemain negara dan agak sukar bagi saya sebenarnya dalam situasi ini untuk melepaskan mereka ke sana," katanya dalam kenyataan hari ini.
  Terdahulu, AFC mengumumkan aksi antara Malaysia dan Korea Utara dalam perlawanan kelayakan Piala Asia 2019 akan dilangsungkan di Pyongyang.

  Keputusan itu dicapai berikutan pengesahan FAM bahawa tiada sekatan perjalanan dikenakan kerajaan.

  Skuad Harimau Malaya asalnya dijadual menentang Korea Utara di Stadium Kim Il-sung di Pyongyang pada 28 Mac lalu tetapi kerajaan melarang pasukan itu daripada pergi ke sana atas sebab keselamatan.

  Ia susulan ketegangan antara kedua-dua negara akibat pembunuhan Kim Jong-nam yang juga abang kepada pemimpin tertinggi Korea Utara, Kim Jong-un di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 pada 13 Feb lepas.

  Isu sabotaj

  Tunku Ismail berkata, beliau tidak setuju sama sekali skuad negara pergi ke Korea Utara tetapi keputusan tersebut terletak pada kerajaan dan menteri.

  Tambah beliau, keutamaannya adalah keselamatan rakyat Malaysia dan FAM harus membuat keputusan untuk meletakkan keselamatan rakyat sebagai agenda pertama dan bukan membuat keputusan berdasarkan situasi politik.
  "Perkara ini terletak kepada apa kerajaan Malaysia dan penyokong bola sepak tanah air inginkan.
  "Sekiranya FAM tidak melepaskan Harimau Malaya pergi ke perlawanan tersebut di Pyongyang, Korea Utara akan diberikan kemenangan percuma 3-0.

  "Tambahan lagi kita juga akan didenda sehingga USD50,000 dan akan disingkirkan daripada pertandingan piala kelayakan di Asia," jelasnya.
  Sementara itu, beliau menyatakan kebimbangan juga timbul dengan kemungkinan skuad negara akan disingkirkan daripada mana-mana perlawanan AFC pada masa akan datang.

  Seolah-olah buntu dengan situasi semasa, Tunku Ismail melontarkan persoalan apa yang perlu dilakukan kini.
  "Saya sememangnya mahukan perlawanan ini diadakan di venue neutral demi keselamatan para pemain negara.

  "Selain itu, saya juga dimaklumkan oleh beberapa jurulatih yang pernah pergi ke negara tersebut bahawa situasi di negara tersebut agak teruk.

  "Malah saya juga khuatir dengan masalah jaminan keselamatan serta layanan kemudahan penginapan dari segi tempat tinggal dan makanan di sana. Ini disebabkan maklumat yang saya terima mengatakan kami perlu membawa makanan sendiri kerana isu sabotaj," katanya.
  Selain itu tambah beliau, seperkara lagi berkenaan masalah mutu pengadilan di sana kerana sekiranya terdapat keputusan yang tidak menyebelahi Korea Utara pastinya keselamatan pengadil akan terjejas sekali gus membuatkan pengadil tersebut akan tertekan.

  MK

  8 comments:

  1. Hello,
    Saya Puan Elina Johnson, daripada LOAN FIRM ELINA JOHNSON, di sini datang pinjaman asli yang akan mengubah hidup anda kepada yang lebih baik, syarikat pinjaman pinjaman, Diberikan dan berlesen menawarkan pinjaman kepada individu, syarikat swasta dan orang yang memerlukan bantuan kewangan dalam tahap rendah faedah sebanyak 2%.

   Saya Puan Elina Johnson, akan membuat yang terbaik dalam takut kami kepada semua pemohon yang sah. Anda tidak akan kecewa oleh saya dalam perjanjian perniagaan ini kerana syarikat itu akan memastikan pinjaman anda sampai kepada anda, ia tidak thoes juga berakhir di situ, kami mempunyai satu pasukan expatrate yang memahami undang-undang pelaburan, mereka akan dapat membantu anda, memberikan anda tips yang akan hel anda menguruskan pelaburan anda bahawa anda melabur pinjaman anda, jadi anda tidak bankrap pernah lagi dalam hidup anda dan tawaran yang hebat ini datang dengan pinjaman anda, Hubungi kami hari ini melalui e-mel elinajohnson22@gmail.com

   Perkhidmatan kami termasuk yang berikut:

   * Pinjaman peribadi
   * Pinjaman Bercagar
   * Pinjaman tidak berpagar
   * Keputusan Pinjaman
   * Coaching Loan
   * Pinjaman ikrar Loan
   * Pembayaran pinjaman
   * Pinjaman pelajar
   * Pinjaman Commercial
   * Auto Loans
   * Resolusi Loan
   * Pinjaman Pembangunan
   * Dept pinjaman pinjaman
   * Pinjaman Perniagaan
   * Pinjaman Pendidikan
   * Pelantikan Broken

   Sila isi borang permohonan pinjaman di bawah dan kembalikan kepada kami untuk berkhidmat untuk kita lebih baik melalui e-mel:
   elinajohnson22@gmail.com


   DATA PEMOHON

   1) Nama Penuh:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Negeri:
   5) Jenis Kelamin:
   6) Status Perkahwinan
   7) Pekerjaan:
   8) Nombor telefon:
   9) Kedudukan masa ini di tempat kerja:
   10) Pendapatan bulanan:
   11) Jumlah Pinjaman Diperlukan:
   12) Tempoh Pinjaman:
   13) Tujuan pinjaman:
   14) Agama:
   15) Adakah anda memohon sebelum:
   16) Tarikh lahir:
   terima kasih,
   Puan Elina Johnson (elinajohnson22@gmail.com)

   ReplyDelete
  2. BERITA BAIK, BERITA BAIK
   Ini untuk mewartakan kepada orang-orang asia bahwa AASIMAHA ADILA, adalah perusahaan pinjaman muslim terbaik yang pernah saya datangi sepanjang hidup saya membantu saya dan keluarga saya dengan pinjaman untuk membayar hutang dan memulai usaha lagi mereka telah membuka kesempatan finansial untuk semua Mereka yang membutuhkan bantuan keuangan dari pinjaman besar.AASIMAHA ADILA lende dengan tingkat 1% dan mereka memberikan pinjaman kepada janda dan duda, jika Anda memerlukan pinjaman jangka panjang dan besar untuk modal investasi hubungi kami hari ini melalui e-mail di: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
   Akan menarik untuk mengetahui bahwa banyak pemberi pinjaman di sini adalah palsu saya dan almarhum suami saya sering ditipu oleh pemberi pinjaman pinjaman palsu dimana kita menipu sekitar Rp127 juta pada bulan maret, namun, ibu saudi muslim meminjam uang dalam jumlah besar Rp850 Jt dengan penundaan dan tidak meminta Kami membayar biaya pendaftaran atau pajak dan biaya transfer, semoga semuanya memberkati ibu perusahaan.

   Tolong, saya juga menggunakan media ini untuk memberi tahu Anda bahwa pemberi pinjaman berikut palsu, jangan hubungi mereka.
   A) wilson_Gyna8.loankredit@gmail.com
   B) donalanny20. lenders@yahoo.id
   C) miminedi@.krediuniongmail.com
   D) adutyuyani.finance@gmail.com

   Terima kasih telah membaca ,
   Email saya adalah..muthiafadlika2020@gmail.com
   Email perusahaan AASIMHA ADILA LOAN FIRM adalah
    (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) ,BBM (d8da4ea9)

   ReplyDelete
  3. Adakah anda memerlukan pinjaman? Jika ya! Hubungi Ocean Kewangan dan Gadai janji Terhad ®for pinjaman kecil dan besar jumlah. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2%. Hubungi kami hari ini melalui e-mel di Oceanfinance459@gmail.com. atau sekurang-oceanfinance459@outlook.com Kami juga memberi dari. £ 5 ribu Pounds kepada 100 juta Pounds untuk individu dan syarikat, kredit itu terbuka kepada semua tanpa mengira kewarganegaraan.

   ReplyDelete
  4. Adakah anda memerlukan tunai untuk membayar hutang atau memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan wang untuk pendidikan anak-anak atau rawatan anda? Hubungi kami untuk tunai segera semalam. Email: (golden.tcs001@gmail.com atau nombor Whatsapp +918015861823)

   ReplyDelete
  5. Pinjaman untuk pelbagai tujuan Kami menawarkan jumlah minima Rm 5,000.00 hingga 5 juta Rm Dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% Tempoh pinjaman: sehingga 25 tahun bergantung kepada jumlah pinjaman yang anda perlukan. Pelanggan mestilah Berumur 18 tahun ke atas Urus niaga ini adalah 100% selamat untuk semua pelanggan Untuk maklumat lanjut mengenai bonus hubungi kami melalui e-mel: (augustinejunio@gmail.com)

   ReplyDelete
  6. AKHIR TEMPATAN TAHUN TAHUN
   Kami memberi pinjaman kepada individu atau syarikat yang ingin menubuhkan perniagaan yang menguntungkan, yang merupakan masa yang panjang dan ingin membayar hutang mereka. Kami menyediakan semua jenis pinjaman yang anda boleh fikirkan, swasta, syarikat dan pinjaman kerajaan dengan kadar faedah sebanyak 2%.
   Hubungi kami dengan alamat e-mel Hot kami: (williamssmithfirm@gmail.com). Anda gembira adalah kebimbangan kami

   ReplyDelete
  7. AKHIR TEMPATAN TAHUN TAHUN
   Kami memberi pinjaman kepada individu atau syarikat yang ingin menubuhkan perniagaan yang menguntungkan, yang merupakan masa yang panjang dan ingin membayar hutang mereka. Kami menyediakan semua jenis pinjaman yang anda boleh fikirkan, swasta, syarikat dan pinjaman kerajaan dengan kadar faedah sebanyak 2%.
   Hubungi kami dengan alamat e-mel Hot kami: (williamssmithfirm@gmail.com). Anda gembira adalah kebimbangan kami

   ReplyDelete
  8. Ini adalah ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM, kami adalah pemegang saham ISKANDAR LENDERS prioritas utama kami adalah memberikan bantuan keuangan kepada keluarga Anda tempat kerja Anda baik proyek pinjaman pribadi yang memerlukan dana besar atau Anda kekurangan dana dan Anda memerlukan dana untuk situasi buas kami. sedang mengalami. dapat memberi Anda layanan keuangan ini tanpa mengklaim jaminan keamanan KTA karena kami tidak berada di sini untuk memperparah situasi keuangan Anda namun memberikan bantuan keuangan kepada Anda sehingga satu-satunya jawaban bagi Anda untuk mengatasi trauma keuangan Anda adalah ISKANDAR LOAN FIRM LOAN itu ISKANDAR LENDERS jadi jika Anda sangat membutuhkan dana yang sangat penting ini yang perlu Anda lakukan adalah menghubungi kami melalui alamat berikut karena Anda akan hadir dengan kepuasan dan kegembiraan, kami selalu berada dalam dua puluh jam sehari. dan tujuh hari seminggu sehingga staf kami akan memberikan layanan keuangan terbaik yang Anda inginkan
   email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
   facebook (www.facebook.com/iskandar.lesteri.7)
   Website: (iskandarlestari.wordpress.com)
   BBM: {D8980E0B} dll ...
   Kami memperlakukan klien kami dengan sangat hormat karena bertahun-tahun kerja sama membuat kami terus berjalan karena oleh karena itu penawaran kami sangat menarik dan prosesnya sederhana dan tanpa tekanan.

   ReplyDelete