BAN Politik ~ Sultan Sulu Umno @ Umno Sultan Sulu [ Versi Bertanya ]

Mohon kapla itu umno bagi itu pinjilasan berkenaan isu ini. Sultan Sulu Umno @ Umno Sultan Sulu. Aku pening, pining, macam-macam berita. Polis mati dah 8 orang. Apa tarak itu perancangan ka. Main serang hendap ja ka. Ini nagra kita punya wooo. Bukan kita berperang di palestin. Takziah kepada keluarga mangsa. Semoga roh mereka dicucuri rahmat.

Persoalan aku, apakah menteri pertahanan malaysia akan bertanggungjawab dengan meletak jawatan setelah 8 orang polis mati dalam kejadian dalam negara. Kenapa isu kemasukan pendatang asing tidak dibanteras dari awal. Kenapa sultan sulu tidak dibanteras lebih awal. Mustahil menteri sabah baru tahu perkara tersebut lebih awal sehingga pertumpahan darah berlaku.

Apakah mungkin pilihanraya dapat dijalankan dalam masa terdekat, ataupun akan berlaku pemerintahan tentera. Kumpul emas dari sekarang. Nasihat pakar ekonomi dunia, "Jika Perang Bermula, Kumpullah Emas Untuk Keselamatan Diri".


Info : EraPasca, FB, Free
BAN Politik ~ Sultan Sulu Umno @ Umno Sultan Sulu [ Versi Bertanya ] BAN Politik ~ Sultan Sulu Umno @ Umno Sultan Sulu [ Versi Bertanya ] Reviewed by BANkami Blog on March 03, 2013 Rating: 5

18 comments:

  1. kan aku dh kata. puak umngok ni, mesti akan buat muslihat.

    ReplyDelete
  2. TUNi SiRi MahadeyyMarch 4, 2013 at 12:22 AM

    adoi projek aku bg ic kantoi la..mkn diri...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn setakat kantoi projek ic... projek lain aku bakal menjahanamkan aku sekali.

      Delete
  3. ker ni perancngn umno? kalau ni perancangan umno..mmg tiada maaf bagimu. sanggup korban 8 nyawa

    ReplyDelete
  4. Umngok!!! najib wajib btnggjwb!!!

    ReplyDelete
  5. seb baik.. versi bertanya...kang aq ckp ko wt fitnah plak... btw..person kt atas tu..datu akjan dilantik oleh ruma bichara dr sulu.. bukn self proclaimed.. mengenai dia quit umno.. sbb da kena letak jawatan oleh2 org umno...even kwn rapat dia sendiri..masa kejadian ni berlaku hangat stu sabah nk suh tangkap datu akjan ni..so..dipendekkn crita..beliau berjaya ditangkap di rumahnya sendiri.. dgn lebih 30 pegawai polis.. seblum dia wat benda ni..dia da maklumkn dgn special branch police utk sahkn benda ni buruk atau baik kesannya..(sb) ok je..tpi bila da huru hara...sb mcm lanciou ilang ntah kemana...skg beliau dah menang kes ...tgk kt newspaper.. aq heran tujuan beliau baik..menyatukn sume rakyat sulu dan membatalkn apa2 tuntutan ke atas sabah..dr sultan kt sulu.. tpi x sokong..tgkla apa jdi skg.. sultan jamalul kiram ngan pengikutnya buat kecoh.. aq ckp bkn kosong..bab aq anak dia... n aq sendri yg serahkn borang quit umno.. sekian -sky-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maknanya mmg btul la akjam tu bekas umno.kenyataan hishamudin tu adalah bdasarkn akjam ahli umno sebelum ni.

      Tapi knapa sampai perlu membunuh.jika anggotavmereka juga rakyat malaysia. Ke napa tidak ad rundingn dlm umno sbelum ni.

      Delete
  6. nk kate bodo reti plak surf internet. yg dlm post ni dgn yg dtg menceroboh kt sabah tu org yg sm ke ? bongok tol la org2 yg bongok2. soh blaja pegi ceramah politik. dh besar jd bangang melantun lantun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. isu sekarang, dia bekas ahli umno. ko faham. setakat nk bagi statement dan xdpt bagi penjelasan. baik tak payah. buat bodo jer. yg dah mati 8 orang polis. rakyat malaysia, berperang dengan bekas ahli umno. tak ke bangang. bangang betul ko ni.

      Delete
    2. kau ader selidik ka ?
      bperang dengan bekas ahli umno? jgn nak buat lawak ler.. aadoii. jgn cakap kalau xtahu ler.. bukan bperang dengan bekas ahli umno lerr. orang yg kt sabh tu asal piliphne. xda kene mngene dgn die. adoyay.

      Delete
    3. org kat sabah itu filipina. kenapa boleh dpt IC. siapa bagi IC.

      Delete
  7. engko pi tanya sndiri la itu orang dia umno ka x? asal tnya aku lak. zzz.
    yang aku tau orang yg menceroboh dgn datuk tu xsama ,. dengar2 datuk tu memang lain dan x menyokong tindakan si perceroboh yang bahlol tu.
    kau xbaca ka apa aku post tu . baca baik2 dan pahami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanya mahathir..apa dia buat masa dia memerintah. sekarang semua pemimpin umno diam. Mana perkasa, mana pekida. dan samseng sgt. pergi la bela org sabah nu. semua perancangan jahat umno. tapi orang buta duit, mmg xkan nampak.

      Delete
    2. -mr.? here.
      apasal lu nak kait kan yg lain bai?
      kerajaankan ada. apa daaa ..

      Delete
    3. bkn lu org kanan madir?

      Delete
    4. IBRAHIM ALI ada buat ceramah tak pasal isu nie? hahahahahah

      Delete
    5. BRAHIM ALI ready nk berperang. tapi baju askar takde saiz. saiz peyut bonyot habis.

      Delete

Powered by Blogger.