BANkami SpeakOut 3 ~ Kedajalan Masyarakat Hari Ini

Permasalahan remaja sentiasa menjadi ungkapan di setiap kedai kopi. Tak kiralah tua ker, muda ker. Mesti akan cakap "Budak Sekarang, Tak Macam Dulu". Siapakah yang mendidik anak sekarang sehingga membangangkan diri macam tu. Adakah pengajaran barat telah berjaya merasuk jiwa anak muda sekarang bertukar menjadi ibu kepada kelahiran Dajjal.

Didikan sebenarnya bukan saja di rumah, disekolah juga budak-budak banyak terpengaruh dan itu lebih besar pengaruhnya daripada rumah. Tetapi jika penerapan yang dibuat tepat, tidak terlalu manja dan mengajar erti kesusahan. Mungkin golongan dajjal tidak akan muncul tahun hadapan.

Siapakah yang memainkan peranan penting sekarang. Ibubapa atau media massa. Semestinya media massa, mereka yang bertudung, dijadikan cerita bertudung tak semestinya baik, mereka yang freehair dijadikan contoh teladan baik dan mendapat pujian. Itulah umat islam liberal hari ini.

Mengapa perlu menangis bila anak luar nikah dilahirkan. Sedangkan kita tidak ingat apa didikan yang kita buat. Betapa manja ketahian anak kita sehingga tidak boleh ditegur dan dijadikan wang ringgit sebagai pemujuk. Akhirnya ibubapa di tipu bulat-bulat.

Anak haram bercambah sampaikan berbincang di parlimen. Nak bukak sekolah itu ini. Tetapi bila budak nak kahwin, bermacam beribu alasan diberi. Ikut adat beruk, ikut adat monyet, adat lembu, adat kambing. Semua adat nak ikut. Sampaikan pasangan jadi bengang. Cara mudah jadikan hotel murah port untuk lepas nafsu sejam. Pancut-pancut suka, Keluar-keluar Duka. 

Di malaysia, gugur janin, buat lontaran jarak tinggi tingkat 14 seorang bayi adalah perkara tenung beramai-ramai masyarakat. Denda dia senang jer, bayar jer. Tangkap bagi tarbiah agama sikit-sikit. Pastu bulan depan budak tu masuk hotel murah lagi.

Berbeza di palestin, remaja palestin bertungkus lumus untuk hidup. Bayi di jaga sebaik mungkin. Risau di tembak israel. Sehinggakan paling teruk, dijadikan perisai oleh tentera laknat zionis israel.
BANkami SpeakOut 3 ~ Kedajalan Masyarakat Hari Ini BANkami SpeakOut 3 ~ Kedajalan Masyarakat Hari Ini Reviewed by BANkami Blog on March 07, 2013 Rating: 5

8 comments:

 1. Tak bleh salahkn ibubapa. individu tu sendiri perlu pandai bawa diri. tahu memilih kawan.

  ReplyDelete
 2. kadang kadang orang sekeliling buatkan jadi gitu. nak nak pemerintahan zaman skg

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul tu. aku sokong ko. pemerintah patut bertanggungjawab dalam apa jua entertainmnt untuk dihidangkan.

   Delete
  2. setuju dgn Wadi AR.

   Delete
 3. apa nk buat, ibubapa sibuk. cari duit pn utk anak.

  ReplyDelete
 4. Semua Salah Anwar Ibrahim. hahahahahahaa

  ReplyDelete
 5. remaja skrang taakde duit mahu beli kondom. kerajaan kena keluarkan dan KR1M... Kondom Rakyat 1 Malaysia... baru la tak boleh nak creampie dalam puki, lalu tiada bayi bayi yg tidak bersalah mati begitu sahaja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. idea yang bernas. aku akan mewakili anon bawa perkara ini kepada najib.

   kami mahukan kondom 1 malaysia versi umno.

   Delete

Powered by Blogger.