BAN #GE14 - Apa Kata Generasi Baru Untuk #GE14

Percayakah anda, dalam kemenangan BN pada GE13 ni, generasi muda yang bakal mengundi pada GE14 tetap menolak BN dan terus memberi amaran akan menukar kerajaan pada GE14 nanti. Kenyataan mereka menjadi trending di twitter #GE14.

Rata-rata menyatakan kekecewaan sebab PR kalah, mungkin mereka mahukan sistem pembelajaran yang tidak membebankan mereka dengan hutang. Jika itu dapat diatasi oleh DS Najib Razak, kemungkinan generasi baru yang lahir 1990 akan menyokong BN. Tetapi jika penerapan dalam 5 tahun ini penuh dengan penekanan debt dan kenaikan harga mendadak. Generasi Y tulen mungkin akan mengubah politik malaysia pada #GE14.

Harap-harap transformasi yang dinyatakan oleh DS Najib Razak memberi kesan positif. Remember Anonymous Revolution isn't stop.


Info Asal : #GE14
BAN #GE14 - Apa Kata Generasi Baru Untuk #GE14 BAN #GE14 - Apa Kata Generasi Baru Untuk #GE14 Reviewed by BANkami Blog on May 06, 2013 Rating: 5

17 comments:

  1. Buat masa sekarang kita tengok apa najib razak akan buat. adakah GST dan AES akan dilaksanakan.

    ReplyDelete
  2. Najib menang semalam pun, muka tak gembira. aku tengok rosmah dah mcm berkhayal nk pergi shopping kat mana. siaplah sape yg jadi kunti rosmah lepas ni.

    ReplyDelete
  3. aku ingat dah boleh relax. rupanya perjuangan masih jauh. kalau bukan hari ini, esok, kalau bukan esok, bulan depan, kalau bukan bulan depan, tahun hadapan, kalau bukan aku, anak aku dan keturunan aku. semua akan terus berjuang menuntut keadilan di bumi malaysia ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. robot boleh ad anak ka? question

      Delete
  4. generasi anonymous akan tukar malaysia kepada lebih adil. SPR boleh lepas kali ni. but in future makin ramai golongan celik IT.

    ReplyDelete
  5. rejim diorg dah berpuluh tahun. memg agak sukar utk tumbangkan mereka wlupun sbenarnya2 dah tumbang klu tiada usaha2 "magic" dr "group" rejim neh. cuba kalian baca di blog cipantapirtenuk - byk yg trsirat & trsurat. kita generasi muda jgn brtndak mgikut hati tapi gunakan kewarasan & kebijaksanaan. sebgai org islam kita kena lihat prcaturan Allah lebih hebat. DIA akan tetap bagi & bagi kpd manusia2 yg meminta kejahatan.. TETAPI akan tiba masanya sesuatu hukuman yg tak dapat nak ditangguhkan dariNYA..kita jgn putus asa, teruskan usaha, doa & tawakal. salam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sokong ko. Macai BN dah boleh tidur lena.

      Delete
  6. Tahniah utk rakyat malaysia khusus utk org melayu BN.Jgn menyalak jika topup RM10 dpt RM9.40 & harga minyak naik. Dan tahniah utk kak dah kg aku kerana bakal berjaya menjual tanah utk belanja anak bakal masuk ipt.. dan utk kak dah lagi,tahniah kerana blh jual kuih dgn modal tepung gandum yg mahal.. Harga barang naik mohon bersukaria,gembira kerana anda sendiri yg setuju. Dan semoga terbuka hati tok wakil parlimen BN +-50 org utk join PR kalo tak mau jadi BN.nasib baik x cukup 4 tahun dah PRU14.. Dan BN mng majoriti parlimen sbb sabah & sarawak mcm biasa. akhir sekali PRU14..jom kita betul2 tukar BN jadik pembangkang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa terima dgn hati perih. aku ingat PTPTN dah tak kena bayar.

      Delete
    2. tidak apa...biarlah aku sekarang sengsara bayar pt ni... tahun depan mybe hidup akan lebih senang :D

      Delete
  7. lagi 4 tahun..or 5 tahun.. lama kot. dalam 5 tahun ni la sure minyak naik lagi.. alasan sbb harga minyak dunia naik. em..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah alasan paling relevan yg akan digunakan.

      Delete
  8. Semua nak free. Pelik manusia ni. Nak semua yg terbaikkkk tapi nak free. Buek sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb nk buat sendiri tula nk amik putrajaya.

      Delete
  9. Anak den 2 org belajak kat luaq negori semua belanjo sendiri. No hal lah.....usaha tangga kejayaan. Ini tidak asik meroyan sana sini sampai ekoomi sendiri pun nak org bantu.. Maluuuuuu. Masa untuk keje.... Lagi 5 tahun kite jumpa lagi digelanggang politik...baru betulll. Ekonomi diri keluarga diutama...aku bersyukur atas nikmatmu ya allah.

    ReplyDelete
  10. Ketentuan ilahi BN menang lagi....muhasabah diri... Tanya diri....dah cukup ke kita sediakan untuk anak dan generasi kite? Ade hikmah nya....jangan asik salahkan org lain.....org tak tulung kita biler kita susah.... Sendiri mau ingat lor.

    ReplyDelete
  11. Mengikut analisis yang saya undertake setakat ini, agak mustahil untuk PR membentuk kerajaan pada PRU14, kerana BN masih ada banyak "safe seats". Siapa yang berminat dengan analisis saya, boleh contact saya through e-mail: syafiqhere2rule@hotmail.com

    ReplyDelete

Powered by Blogger.