BAN Politik - Lim Guan Eng Bidas Keuntungan Cukai 27 Billion Versi Matematik

Nah ko tengok sini macam mana lim guan eng hurai secara mudah matematik. Tapi aku sure, geng macai takkan percaya dan akan buat macam-macam andaian. Bila aku tanya kenapa debt negara boleh melebihi 50% to GDP. Macam-macam auta bodoh ekonomi dia keluarkan. Bercakap dengan yang bodoh ekonomi, buat penat aku hurai. Tetap bengap.

Agak-agak lim guan eng akan kena akta hasutan tak. Mempersoalkan pemberian BR1M. Kalau kena juga, alamatnya rakyat malaysia mesti membisu dan angguk kepala. Demokrasi tu, sebenarnya secara diam dalam gelap. BLACKOUT DEMOKRASI.


Info Asal : Miji Tan
BAN Politik - Lim Guan Eng Bidas Keuntungan Cukai 27 Billion Versi Matematik BAN Politik - Lim Guan Eng Bidas Keuntungan Cukai 27 Billion Versi Matematik Reviewed by BANkami Blog on May 20, 2013 Rating: 5

6 comments:

  1. hanya geng PR yg celik ekonomi je nampak. golongan umporno mana percaya. mereka lebih suka dirompak dan ditipu.

    ReplyDelete
  2. kan menteri kita bijaksana semua. Kabinet transformasi duit kepada emas poket.

    ReplyDelete
  3. Masalahnya, seisi keluarga aku tak bayar sampai RM1000 pun cukai setahun.. walaupun dicampur cukai jalan, cukai pendapatan dan service tax kat fast food.. betul ni akudah kira.. maksudnya, ramai lagi orang yang lagi susah dari aku pu tak bayar sampai RM1000 setahun seperti yag didakwa Lim Guan Eng

    ReplyDelete
    Replies
    1. guan eng bagitau, dia divide dengan jumlah rakyat malaysia. so ibarat seluruh rakyat malaysia kena bayar tax 1000 setahun. ada faham?

      Delete
    2. Memang la ko belum bayar tax RM1000 tu...

      Kan baru CADANG nak buat cukai GST 7% tu...

      Bukannya dah kena...

      Dah kena besok hang mai komen balik kan sini no.

      Delete
    3. bila kena, takkan dtg komennya. tersengih pikiaq cari duit la jwbnya.

      Delete

Powered by Blogger.