BAN Politik - Ahli Dun Dan Parlimen Pakatan Bakal Jadi Katak ?

Syok betul bercuti, rehat minda tanpa menulis blog. Bercuti tanpa internet dan hanya tengok berita TV yang sangat memualkan. Dah menang tapi duk asyik kutuk pakatan. Paling bangang sekali bila Nurul Izzah ditahan masuk sabah, atas alasan paling bengap diberikan. Nurul izzah tu ahli parlimen, menang sebagai wakil rakyat, kenapa lepas dia bertanding. Tapi bila ke sabah, mcm2 alasan diberi. Demokrashit.

Now, terbaru dari media BN menyatakan akan ada ahli pakatan yang akan lompat menjadi katak. Siapa agaknya akan menjadi katak seterusnya. Perjuangan money, apa nak heran. Tapi berita ni tak sahih lagi.Risau? zul nordin lompat pun, relax je shah alam menang selamba.

Berita terkini- Di kala Anwar dengan egonya tidak berminat untuk menunaikan janjinya untuk bersara, dan masih degil mahu meneruskan siri bantahan Keputusan Pru13, negara dikejutkan dengan berita sekurang-kurangnya dua Ahli Parlimen dan Dua ADUN dari Pakatan akan melompat parti meninggalkan Anwar.

Momentum lompat parti mengulangi sejarah tahun 2009 apabila 3 ADUN dari Perak dan 7 Ahli Parlimen pakatan meninggalkan Pakatan dan Anwar. Di mana ianya satu peristiwa yang mengejutkan negara.

Ketika itu, Datuk Zaharain memulakan siri meninggalkan Anwar dengan diikuti Zulkifli Noordin, Tan Tee Beng sehinggalah kepada Gobalakrishnan dan juga Nasharudin Mat Isa yang turut meninggalkan perjuangan PAS yang semakin tersasar .

Peristiwa ini berulang lagi, Mymassa akan dedahkan selepas mendapat green light dari wakil-wakil rakyat tersebut. tiada siapa membayar mereka, tiada siapa mendesak mereka dan tiada siapa mengugut mereka.

Anda boleh pilih untuk tidak percayai berita ini, namun sejarah membuktikan pada mulanya tiada siapa mempercayai Zulkifli Noordin, Zahrain, Tan Tee Beng dan lain- lain akan mennggalkan Anwar. Akhirnya ia berlaku bukan.

Anda boleh teka siapa dan kami hanya boleh kata wakil-wakil rakyat tersebut 3 Melayu dan Seorang Cina. Sebab mengapa mereka melompat dan meninggalkan Anwar, tidak akan kami dedahkan sekarang. Kami perlu menjaga rahsia, Presiden UMNO malah tidak ada satu pun pemimpin tertinggi UMNO mengetahui hal ini.

Siapakah kami bukan penting kerana Presiden UMNO pun tidak tahu siapa kami. Kami tiada dana tetapi ianya adalah sebuah index pengalaman yang kami berjaya gunakan demi agama bangsa dan negara kita.

Kepada, Johari Abdul dan Saifudin Nasution, kamu silap bila kamu merangka untuk membeli YB dari BN. Kamu tersilap kerana kami lebih bijak dari kamu berdua.

Info Asal : MyMassa
BAN Politik - Ahli Dun Dan Parlimen Pakatan Bakal Jadi Katak ? BAN Politik - Ahli Dun Dan Parlimen Pakatan Bakal Jadi Katak ? Reviewed by BANkami Blog on June 03, 2013 Rating: 5

7 comments:

 1. masa najib nk membeli belah telah tiba

  ReplyDelete
 2. Pelik ke. kalau BN terima tu, maknanya BN ketandusan pemimpin. terpaksa terima katak dari pakatan. hasilnya, hancur. Yang lompat dari pakatan, mereka menang ke?

  ReplyDelete
 3. wakakakaka...dlm poket aku.... sekilas ikan di air dah tahu jantan betina...

  ReplyDelete
 4. KatakItuBinatangJune 3, 2013 at 3:41 AM

  Elok la tu.. awal-awal musim "menenggek" katak sudah ditemui... Phuiiii..

  TAK HERAN PUN!!! media 'syaitan" umno mmg berpaksikan ONAR!!..

  No worries bebeh.. sila sila sila katak lompat la kamu.. 5 tahun tak lama pun :)

  ReplyDelete
 5. ko nk melompat ke, ko nak jadi tahi umngok ke. lantak ko. aku tetap undi PAS

  ReplyDelete
 6. perjuang dasar ap yg ingin diperjuangkan setiap individu ad sesetengh hanya untuk perut sendiri bukan semata2 bantu rakyat ikhlas kerana Allah, esok hari menjawab la nanti

  ReplyDelete
  Replies
  1. perjuangan atas dasar $$$. biasala bro

   Delete

Powered by Blogger.