BAN Politik - Fathul Bari Mehu Menyatukan UMNO-PAS

Perpaduan umno dengan PAS, sejak daripada dulu sampai sekarang. Perpaduan demi politik @ perpaduan demi rakyat, perpaduan demi menjaga BN, atau perpaduan demi islam. Banyak jenis perpaduan ada ni dan banyak jenis manusia yang suka bermuka-muka. Pakai tudung berjambul then masuk rasmikan tilawah al-quran. Apa ko rasa tu menghormati islam atau cuba menghina islam.

Why not, umno bubar join PAS. dah nampak kemaruk sangat nak perpaduan. Tak susah pun, bubar umno then join pas. senang cerita. Sama cerita dengan PKR, bubar PKR join PAS. Gunakan satu parti memperjuangkan islam yang dipelopori oleh golongan ulama agama islam. Nanti ada yang bangang persoal perjuangan melayu. PAS memerintah kelantan lebih 20 tahun, ada melayu kelantan semakin mundur?

Aku baru terbaca pagi tadi dalam blog keretamayat tentang beberapa persoalan yang dikemukakan oleh YB sendiri. Nak details, ko baca sendiri kat situ. Nilaikan sendiri gaya pemikiran umat islam hari ini.


Info Asal : FathulBari
BAN Politik - Fathul Bari Mehu Menyatukan UMNO-PAS BAN Politik - Fathul Bari Mehu Menyatukan UMNO-PAS Reviewed by BANkami Blog on June 11, 2013 Rating: 5

7 comments:

  1. Tolak fahaman ketuanan Melayu dan terima Islam sepenuhnya sebagai perlembagaan.

    Oh ya, tudung berjambul tak diterima ye...ihik~

    ReplyDelete
  2. skng fathul bari pula nk buat. sudah2 lah. umno tu liberal, perkara tak boleh diperbolehkan. PKR pun sama. Serpihan umno. sebab tu PKR memerintah sama je dengan umno memerintah. bezanya rasuah kurang.

    ReplyDelete
  3. BN cuba pasang jerat lagi. kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Kamu tu sape???? Nak satu UMNO dan PAS.Rasa aku boleh bersatu kalau UMNO terima ISLAM yang diperjuangkan oleh PAS.Tapi UNMO kata PAS MEMBAWA AJARAN SESAT. TAK kan nak bersatu dengan PAS kot.Sudahlah fathul you are to young to do all that.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak baru nak tempah nama. terlalu taksub dgn umno.

      Delete
  5. selagi dalam jiwa tertanam sifat suka berprasangka selagi itu perpaduan islam hanya angan2..

    ReplyDelete
  6. Aku rasa TAK AKAN ADA penyatuan PAS dan UMNO........Tak kan PAS tak serik serik dengan perlakuan UMNO pada masa dulu , kini dan selama nya....harap PAS fikir kan masak-masak...kalau berlaku penyatuan aku akan keluar dari menjadi ahli PAS ....

    ReplyDelete

Powered by Blogger.