BAN Politik - Indonesia Kuasai Pengundian Bazaar Ramadhan Shah Alam

Isu penguasaan bazaar ramadhan yang dikuasai oleh indonesia. Siapa salah dalam perkara ini. Orang indonesia yang salah, ataupun orang tempatan yang tidak bekerjasama untuk membantu sesama sendiri. Apa aku perhatikan daripada petikan yang ditulis, jelas terpampang disitu orang indonesia begitu pandai mengambil peluang pekerjaan dan bersatu sesama sendiri demi mendapatkan peluang.

Dalam malaysia, orang melayu yang mampu menguasai perniagaan adalah orang kelantan. Itu yang ramai diperkatakan. Pergi je mana-mana negeri dan ko pergi kat mana-mana pasar ataupun shopping centre, mesti akan ada orang kelantan berniaga. Tak lama selepas itu, mereka bercambah macam cendawan. Percayakah anda, orang indon yang bekerja dengan orang kelantan mampu bercakap dalam loghat kelantan dan menjalinkan hubungan perniagaan di setiap pelusuk. Chinese, Indonesian dan Kelantanese. Itulah golongan yang menguasai perniagaan di Bandar maju.

Business bukan politik, dan business memerlukan satu persatuan yang kuat serta kukuh.

Add caption

Info Asal : King Jason
BAN Politik - Indonesia Kuasai Pengundian Bazaar Ramadhan Shah Alam BAN Politik - Indonesia Kuasai Pengundian Bazaar Ramadhan Shah Alam Reviewed by BANkami Blog on June 18, 2013 Rating: 5

9 comments:

  1. xtau nk kata...rs nyer kt mn2 pon lbh krg sm kot

    ReplyDelete
  2. apa nk kecoh. melayu mmg malas. itu realiti. nk kerja semua yg senang. komplain pandai, bila buat kerja asyik nk meniru.

    ReplyDelete
  3. mereka susah, sbb tu mereka bersatu. sama mcm melayu kelantan. mereka dipinggirkan oleh umno lebih 20 tahun. sehinggakan terpaksa berhijrah ke bandar lain. that's why org kelantan bersatu hati. sama mcm cina, indonesia, acheh.

    ReplyDelete
  4. melayu yg jual nama kat jiman pastu amik upah rm 100, kalu saman jepun dulu ni la jadi talibarut jepun...janji duit rm100 pun sanggup jual maruah...melayu2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saman jepun kepala bana ko

      Delete
  5. Melayu UMNO memang pemalas.Dulu masa UMNO perintah Selangor depa dapat tapak PASAR RAMADHAN melalui sistem pawah sesama mereka.Lepas tu sewa pulak kepada peniaga lain fengan sewa yg berganda.La ni depa dah tak dapat lagi macam dulu-dulu.Tu yg jadi kalut tu!!! TAK BETUL KE UMNO???

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapak borek anak rintik. mcm tu le.lepas ni industri perfileman habis berbuih.

      Delete

Powered by Blogger.