BAN Politik - Zaid Ibrahim:Projek Besar Tidak Memberi Keutamaan Pada Pekerja Tempatan

Betul tak apa yang dinyatakan oleh zaid ibrahim. Saper yang tak setuju, ko adalah banglasia. Sebab takut sektor pekerjaan banglasia diperkecilkan. Aku tengok tweet zaid dan dia menyatakan ada projek besar nak bid. Then tiba-tiba dia bagitau projek besar tidak memberi keutamaan pada pekerja tempatan.

Aku setuju dengan pandangan dia dan memang benar pun, hanya segelintir orang tempatan dan selebihnya diperuntukan untuk indonesia, banglasia, vietnasia, thaisia dan pelbagai negara lagi di malaySIA kan. So, apa akan jadi generasi degree holder abad ke 22 23 24 hingga ke generasi PHD generasi ke 30.

Pendatang asing juga semakin tunjuk sikap babi sekarang, buat demostrasi dan semakin berani menuntut hak. Apakah kerajaan memperuntukkan golongan bawahan untuk pendatang asing, golongan atasan untuk orang tempatan dan golongan tersingkir untuk warga tempatan peringkat pertengahan?


Info Asal : Zaid Ibrahim
BAN Politik - Zaid Ibrahim:Projek Besar Tidak Memberi Keutamaan Pada Pekerja Tempatan BAN Politik - Zaid Ibrahim:Projek Besar Tidak Memberi Keutamaan Pada Pekerja Tempatan Reviewed by BANkami Blog on June 10, 2013 Rating: 5

4 comments:

  1. kan kita ramai banglasia. kalau warga tempatan semua nk kerja. banglasia tu nk letak mana. petak menteri umno bawak masuk.

    ReplyDelete
  2. aku bukan nk tuduh, tapi byk yg negatif side aku dgr pasal zaid ni. sekarang apa dh jadi dgn parti kita. senyap je

    ReplyDelete
  3. lepakan pasal politik. apa yg dinyatakan oleh zaid mmg ada ketepatannya. pendatang asing semakin mengambil tempat dlm sektor pekerjaan negara kita. Sekarang mereka mula cuba menguasai perniagaan dan tidak mustahil 10-20 tahun akan datang, dominasi perniagaan di malaysia dikuasai mereka.

    ReplyDelete
  4. dia ni sembang je kencang. masa dia ada jawatan haritu pn sama je.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.