BAN Politik - HONDA Dijadikan Kereta Rasmi Kerajaan. Babai Proton

Best lerr, lepas ni naik honda. Dah lupakan potong. Aku rasa baru je inspira di implement guna sebagai kenderaan rasmi kerajaan. Inspirasi pun okey what. Ada la bau bau bacang Lancer. Pi mai Pi mai kerajaan tetap untung walaupun guna potong atau honda. Yang bezanya kualiti honda jauh lebih bagus daripada potong. Potong pun tetap bawah DRB Hicom. Yang pundek, potong taknak up kualiti setaraf dengan kereta import!. Kalau perodua lagi la hampeh. Bagi aku la, compare potong dengan perodua, potong more better. Dua-dua kereta jenama malaysia tapi dijual pada harga FAILED! untuk rakyat malaysia sendiri.

Yang pasti konfem seluruh pengarah kerajaan akan menyambut dengan muka joker bila dapat gunakan honda. Harap-harap kos penyelenggaraan lepas ni takde la tahap rafizi ramli naik hangin satu badan!.


Mengapa Ditukar Kepada Kereta Honda?
Sebenarnya, perkara ini boleh dijangka dijangka disebabkan Proton agak lambat sangat mengeluarka model-model baharu yang relevan. Strategi Proton lebih kepada untuk maksimumkan pendapatan daripada model-model yang ssdia ada sekarang.


Tetapi ini boleh dijangkakan disebabkan kos rekabentuk dan pengeluaran secara besar-besaran untuk model terbaru memang tinggi , dan itu sebablah dilihat sekarang Proton lebih bersifat “play safe”.

Walaubagaimanapun hakikatnya, Proton semakin kehilangan saiz pasaran yang dipegang selama ini atau potensi pasaran dengan kebanjiran kereta-kereta luar yang sememangnya lebih berkualiti pada harga yang semakin berpatutan disebabkan jumlah golongan yang berpendapatan serdahana semakin meningkat walaupun masih dibebankan dengan pelbagai cukai kereta di Malaysia.

Cuma berdasarkan statistik, pasaran di pertengahan rendah dan rendah sahaja yang banyak respon kepada produk Perodua & Proton. Dan kerajaan cuma respon berdasarkan situasi di atas. Honda Malaysia & proton milik DRB Hicom. Kiri kanan “masuk”.



Info Asal : BeritaTerkini, Investing
BAN Politik - HONDA Dijadikan Kereta Rasmi Kerajaan. Babai Proton BAN Politik - HONDA Dijadikan Kereta Rasmi Kerajaan. Babai Proton Reviewed by BANkami Blog on August 02, 2013 Rating: 5

5 comments:

  1. sana sini. kroni tetap diutamakan. poket mesti penuh. baru hati senang. najib bagi tentangan secara halus kat mahathir. hehe

    ReplyDelete
  2. bestnya. tankiyu la najib. aku sbgai penjawat awam boleh kerja luar naik honda. Dapat merasai nikmat daripada kerajaan.

    ReplyDelete
  3. najib sekali lagi mengguris hati mahathir.

    ReplyDelete
  4. sekarang ni kira diorang jilat balik ludah sendiri la gamaknya. dulu masa PR perak nak buat, macam2 alasan nak halangnya.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.