BAN Politik - Tiada Suntikan Dana Bantuan Untuk Malaysia Airlines. Titik

Sudahlah jatuh.. Ditimpa bertimpa timpa timpa.. Lebam biji mata.. Dah banyak tahun pun MAS mengharap suntikan dana kerajaan.. Tapi hampeh, asyik rugi jer.. Mostly kebanyakan pengguna berpuashati dengan services MAS.. Tapi yeala, pembaziran demi pembaziran.. Pihak pentadbiran yang kacau bilau.. Kalau compare dengan airasia memang MAS bagus dari segi services pada pelanggan..

Suntikan dana or jual saham... jeng jeng jeng.

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Nazri Abdul Aziz berkata kerajaan tidak akan menyuntik dana untuk menyelamatkan Malaysia Airlines (MAS), yang tidak mencatat keuntungan dalam tempoh tiga tahun lepas.


Gulf News melaporkan Nazri sebagai berkata bahawa kerajaan tidak tahu apa yang perlu dibuat dengan MAS, syarikat penerbangan keempat terbesar di Asia Tenggara, yang bergelut dengan persekitaran yang kompetitif, walaupun sebelum kehilangan MH370.

"Untuk menyuntik modal baru pastinya bukan satu pilihan," katanya di pameran pelancongan di Dubai.

Laporan itu juga berkata pihak pengurusan kanan syarikat penerbangan milik negara itu, juga mungkin berdepan dengan tindakan melepaskan jawatan. (Malaysiakini)
BAN Politik - Tiada Suntikan Dana Bantuan Untuk Malaysia Airlines. Titik BAN Politik - Tiada Suntikan Dana Bantuan Untuk Malaysia Airlines. Titik Reviewed by BANkami Blog on May 08, 2014 Rating: 5

4 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. alamatnya jual lagi saham MAS. lepas tu MAS bukan lagi hak milik kerajaan..

  ReplyDelete
 3. MAS memang bukan milik kerajaan pun, MAS Adalah SEPARA! kerajaan cuma miliki sedikit syer dalam MAS samalah macam TNB. dulunya lembaga Letrik Negara, milik sepenuhnya kerajaan!.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Powered by Blogger.