• Politik Terkini

    Wednesday, March 27, 2013

    BAN Kapitalis ~ Internet Tax Akan Dilaksanakan Dinegara Maju ! DAYYUM

    Rakyat dikenakan pelbagai jenis tax dan itulah konsep model taik negara maju yang cuba dicapai oleh setiap negara. Yang kaya akan berterusan kaya dan menunjukkan kekayaan mereka dalam kaca tv, dalam internet dengan muka kerepot dipenuhi perempuan cantik materialistik. Itulah model dunia zionis cuba wujudkan. Mengawal manusia dengan kemiskinan dan kekayaan. Wujudnya kapitalis

    Internet TAX akan diperkenalkan di US dan mendapat bantahan daripada group anonymous dalam dunia maya. Petition juga dibuka untuk memaksa congress supaya internet tax tidak dijalankan. Harap kerajaan malaysia tidak menjadikan contoh dan mengenakan internet tax.

    Tapi masa bayar bil rasanya ada goverment tax. #LOLZ

    Mohon Rafizi menjadi Pejuang Tax Deductive Malaysia dan mohon minta mcd, kfc bayar tax bukannya mengenakan government tax kepada customers.



    Info Asal : ChooseLiberty

    16 comments:

    1. tak mustahil malaysia akan buat, kan US tu idola umngok

      ReplyDelete
    2. perlu tak buat petition untuk astro? astro byk juga charge tak masuk akal.

      ReplyDelete
    3. kat amerika, mls aku amik port.

      ReplyDelete
    4. boleh buat modal untuk lwn kerajaan dlm isu tax ni.

      ReplyDelete
    5. cukai lagi?cukai sisa pepejal pon aku tak jelaskan lagik uhuk3

      ReplyDelete
      Replies
      1. ko kena isi borang di jabatan pertahian malaysia. najib akan tubuh kalau kalah PRU13.

        Delete
    6. apa rakyat boleh buat. pemerintah zalim.

      ReplyDelete
      Replies
      1. rakyat turun demostrasi.

        Delete
    7. elok sangat la kenakan tax. tak lagi rusuhan cyber oleh para hacker2 terkemuka bakal menjelma... time tu bru governm nak kecut perut

      ReplyDelete
      Replies
      1. sekarng ni pn yg buat petition ni hackers dunia. tapi ramai juga yg dah kena tangkap. US punya security lagi WTF.

        Delete
    8. Jika ini dilakukan, maka bisnis berbasis online akan mengalami perubahan nih.

      ReplyDelete
    9. Internet ada pajaknya? wah harga-harga bisa menjadi mahal nih

      ReplyDelete
    10. Ini kabar baik apa kabar buruk ya? tapi bagaimanapun perlu antisipasi

      ReplyDelete
      Replies
      1. khabar buruk. mungkin kita nak beli barangan us, kena us tax. dah mungkin negara lain juga akan mengenakan sama. sebab transaksi matawang jadi lebih mahal.

        exchange rate pun nak untung.

        Delete
    11. wah, kalau jual makanan online kena pajak gak ya?

      ReplyDelete
      Replies
      1. bukan setakat kena pajak. setiap transaksi akan dikenakan tax.

        Delete