• Politik Terkini

    Sunday, June 16, 2013

    BAN Pulau Mabul - Sebuah Pulau Yang Sangat Seksi Di Sabah Selain Sipadan

    Dalam aku duk usha pulau menarik kat malaysia, then ternampak la satu pulau menarik sabah. Dinamakan Pulau Mabul. Aku try google tengok kecantikan pulau mabul tu. Ada sorang blogger yang posting dia pernah ke pulau mabul. Serta gambar menarik yang di capture.

    Then aku try pergi sabah tourism and dibagitau jarak antara pulau sipadan dengan pulau mabul dalam 15 minit. Keluasan pulau mabul dalam lingkungan 200hektar dan kedalaman air dipersekitaran pulau dalam 25-30 meter.  Tapi nak kesana, bapak banyak kali kena naik turun flight dengan bot. Fuhh, majunya sabah selepas 50 tahun merdeka. Mohon menteri sabah upgrade jalanraya.


    Info Asal : DuoKino, SabahTourism

    7 comments:

    1. dkat dgn pulai sipadan la ni. agak2 berenang sampai tak. dari pulau ni ke sipadan.

      ReplyDelete
    2. tiba2 aku rasa stim. argghhhhh!!

      ReplyDelete
    3. kalau buat maksiat dalam air tu confirm nampak ye tak? hahaha

      ReplyDelete
    4. Bhai Carlos...

      Best pulau nih... Mabul memang best... gua dah pergi... satu lagi yang best untuk snorkeling aderlah Pulau Banggi...

      ReplyDelete
    5. Tempat tgk awek seksi ni.

      ReplyDelete
    6. tak jauh dari kepulauan mindanao. lu syok2 snorkel, jap lagi Kiram datang bawak geng daa... tapi dari segi kejernihan air dan kecantikan alam, pulau ni layak dapat 6star.

      ReplyDelete
    7. bro carlos. keluarlah dari kl. lapangkan minda dengan alam.jom ke sabah.
      must visit kalau ke east borneo. pulau kapalai, mabul, mataking,sipadan.
      laporan dari borneo.

      kahkahkah

      ReplyDelete