• Politik Terkini

    Thursday, July 25, 2013

    BAN Kaya - Rumah Teres £40million, Kalau Rumah Banglo?

    Aku pernah posting kenaikan harga rumah sebelum ni. Kenaikan harga rumah yang tidak selaras dengan kenaikan gaji di malaysia. Akhirnya, golongan bawahan tidak mampu untuk memiliki rumah teres cantik tetapi hanya mampu memiliki rumah pprt. Adakah kita mengejar negara maju dengan membezakan dan menjarakkan golongan kaya dan miskin dengan monopoly harga oleh golongan atasan.

    Tu kisah kat malaysia. Di britain, sebuah rumah terrace klasik rekaan lama, yang digelar Lethbridge House adalah senibina rumah terrace terakhir di  bangunkan oleh Cornwall terrace development. Features rumah ni include swimming pool, spa, ballroom dan 2 separate rumah kecik. Originally designed by George IV's architect Sir John Nash.


    Info Asal : DailyMail

    4 comments:

    1. kt malaysia pn xlama lg harga akan naik mcm ni.

      ReplyDelete
    2. takde la lawa sgt. tapi harga gila mahal.

      ReplyDelete
    3. £40,000,000 X 5 = RM200,000,000

      RM200 Juta kalo dijual kat Mesia! Wadapap Carlos!

      ReplyDelete