• Politik Terkini

    Tuesday, January 21, 2014

    BAN Malas - Jual Share £50Juta, Then Beli Rumah Mewah Ni. Oh Mewah!

    Kepala bisnes otak omputeh memang sentiasa maju kedepan.. Atas semangat kerajinan melampau, so banyak business besar mereka kuasai. Steve smith, founder Poundland. Steve yang dulu sentiasa menemani bapaknya di market stall freezing, now dah memiliki business besar then jual share company semata-mata nak beli rumah mewah. Rumah yang mempunyai 13 bilik, lengkap dengan swimming pool, snooker dan pub.
    Mr Smith says his inspiration was his hardworking dad who ditched his job to become a trader selling pens door to door when he realized it brought in more money.
    Steve juga bagitau dia mula belajar business di stall tempat bapaknya kerja. Time tu nak dapat duit punyalah susah. Kena angkut barang masuk van bagai... Tapi itulah cara dia cari duit.. Kepala otak bisnesnya telah membuka minda dengan mengumpul duit then buat business. So pada umur 16 tahun, time tu orang duk sibuk exam. Steve dah membuat discount shop yang pertama di west bromwich.
    In 2002 he sold his share of Poundland for nearly £50million.
    By then the business had a million customers a week and 6,000 people were employed by the company.
    Mr Smith now finds himself living in a luxury mansion with his family while also owning homes in Florida and Majorca.

    Despite having enough money in the bank to retire, Mr Smith didn't want to stop working just yet and has launched a number of other businesses including one which offers investment loans to other entrepreneurs waiting for a lucky break.


    Info Asal : DailyMail

    2 comments:

    1. Kalau aku kaya
      Kalau aku kaya

      [Altimet]
      Aku nak gaya hidup aku berubah
      Alangkah indah kalau dah tak susah
      Jadi pemilik bukan sewa rumah
      Makan tak habis minum tak sudah
      Bil api air semua bayar awal
      Tulis cek selamba tak risau batal
      Masuk dalam bank semua melopong
      Dalam akaun ada banyak 0 0 0 0 0

      Dan kalau aku mampu
      (jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)

      Buat suka hati aku
      (Kamu tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

      [Awi Rafael]
      Kalau aku kaya
      Hari hari hari raya
      Bil-bil jiran keluarga
      Aku belanja selamba
      Kalau aku kaya
      Aku beli segalanya
      Bungkuskan semua
      Hadiahkan pada mama

      Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)
      Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)

      [Altimet]
      Aku gajikan driver
      Nama dia Schumacher
      Dia panggil aku sir
      Aku panggil dia der
      Der, tolong hantar mak aku pegi pasar
      Belikan nasi lemak
      Boss engkau dah lapar

      Aku belikan Kim K, kain lebih
      Pesan dia tolong tutup aurat, terima kasih
      Beats by Dre
      Next beat by’Ye
      Tiap show pakai J’s
      Hypeman aku Jay
      Biar aku belanja, subsidi gula
      Korang kena kencing manis tanggung rawatan semua
      Pening apa semua benda aku yang sponsor
      Kalau korang takut trafik kita naik helikopter

      Dan kalau aku mampu
      (jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)

      Buat suka hati aku
      (Korang tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

      [Awi Rafael]
      Kalau aku kaya
      Hari hari hari raya
      Bil-bil jiran keluarga
      Aku belanja selamba
      Kalau aku kaya
      Aku beli segalanya
      Bungkuskan semua
      Hadiahkan pada mama

      Aku beli serba satu (Heh aku beli dua)
      Eleh aku angkat lima (Wei aku borong semua)
      Bagitahu jiran lama (Sewa mereka kami taja)
      Dan kalau anak-anaknya geliga (Kita bagi biasiswa)

      Bila aku kaya
      Bila aku kaya
      Bila aku kaya
      Bila aku kaya
      Kaya,kaya

      Bila aku kaya
      Hari hari hari raya (hari-hari ha ha)
      Bil-bil jiran keluarga
      Aku belanja selamba (rileks-rileks semua aku belanja)
      Bila aku kaya (Yea)
      Aku beli segalanya (semua)
      Bungkuskan semua (ha ha)
      Hadiahkan pada mama (mama nak apa)

      Bila aku kaya (Kita bukan pergi kedai kereta beli kereta)
      Bila aku kaya (Kita pergi kedai kereta beli kedai kereta)
      Bila aku kaya (bila aku kaya, bila aku kaya)
      Bila aku kaya (bila aku kaya, haih bila lah nak kaya)

      Kalau aku mampu
      Buat suka hati aku

      ReplyDelete
    2. kalau aku rosmah.. aku mesti mampu

      ReplyDelete