• Politik Terkini

    Wednesday, February 5, 2014

    BAN Desakan - Driver Bas Wanita, Jawatan Kosong Baru Malaysia

    Skrng belajar tinggi-tinggi kerja belum tentu kak.. cewek sekalian.. Jangan harap korang dah pegang degree, al-confirm dapat kerja gaji kebabooom... Takde maknanya.. Semua tu kena usaha n pandai cakap.. Ko pandai pusing sana sini.. Dapat la kerja.. Tambah pulak kena bersaing dengan pendatang asing. Tak cukup sangat pekerja kat malaysia ni..

    Now, rapid dah amik 1 pendekatan untuk woman driver.. WOMAN DRIVER? Oh, try ko google.. apa keluar.. Harap tak terjadi la di malaysia.. Macam perkecilkan pompuan jerr.. Takde, aku tau korang terer drive.. seriuss...

    Harap lepas ni ada idea diploma in driving #LOL


    Kaum wanita khususnya golongan ibu tunggal di Lembah Klang kini berpeluang menambah pendapatan isi rumah apabila Rapid Bus Sdn. Bhd. mengumukan :
    500 kekosongan sebagai pemandu atau kapten bas dengan gaji mencecah RM3,000 sebulan.
    Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Zohari Sulaiman berkata :
    Jumlah itu diperlukan untuk menyelesaikan masalah kekurangan pemandu bas RapidKL wanita yang dihadapi pihaknya.
    Setakat ini, hanya 60 kapten bas wanita berusia dalam lungkungan 20 hingga 40-an yang berminat dengan kerjaya tersebut.
    Info Asal : Kosmo 

    5 comments:

    1. bini aku bleh apply ni.. bleh naik bas free

      ReplyDelete
    2. lepas ni minah indon konfem ramai apply..

      ReplyDelete
    3. lau driver muka comel for sure ramai jantan naik bus..... tapi lau tomboy.....?

      ReplyDelete
      Replies
      1. Kalau tomboi berebut la dgn mat bangla.. bangla je suka ngorak awek dlm bas.. melayu tempatan eksenn.. xnk naik bas.

        Delete