• Politik Terkini

    Sunday, May 25, 2014

    BAN BABI - (MaklumBalas) Kenyataan Media JAKIM : DNA Babi Dalam Coklat Cadburry

    Makan sudah... Masuk dalam perut then proses pun sudah... Dengar kata, last buat audit bulan feb.. Katanya takde apa-apa.. Tup tap statement dari kementerian cakap ada DNA babi.. JAKIM suruh masyarakat jangan meragui.. Cadburry sendiri mengeluarkan kenyataan akan menarik 2 produk tersebut.. Now, jakim nak berdalih lagi.. Masa buat audit, apa yang di audit.. Sample yang diambik tu dari mana... Sample yang macam mana..  Ada kotim ke takde kotim... Paling melucukan siap ada nak saman cadburry la pulak.. Dahtu pemberi sijil halal tu taknak saman.. Siapa pegawai yang terlibat dalam buat penyiasatan audit untuk sambung sijil halal.. Saper yang mengesahkan coklat tu memang takde unsur kebabian...

    Aku rasa jakim perlu totally di audit.. Dari atasan sampai ke bawahan...


    3 comments:

    1. asyik asyik babi.. babi.. dh habis isu ke

      ReplyDelete
    2. apa nak pelik malaysia.. mesti cadburry ada xsupport kerajaan.. tu tembelang pecah...

      ReplyDelete
    3. dulu roti high 5 ada babi gak.
      lepas tu TH jadik partner (sharehoolder) terus sengap.....

      ReplyDelete