BAN Internet ~ Teknologi Internet Sebelum Era Dajjal Bermula

Internet dengan manusia alaf baru ini, ibarat air dicincang tidak akan putus. Mengalahkan pepatah adik beradik. Semakin ramai manusia suka membabikan diri dengan bertukar menjadi dajjal era baru dengan bermodalkan rm48 sebulan dengan membayar bin internet.

Jika tahun 1995, dajjal telah muncul tetapi hanya dikedai kopi dan ditangga-tangga rumah. Dengan menyerbarkan fitnah jiran tetangga semata-mata untuk memuaskan hati serta menjatuhkan sesama umat islam. Hari berganti hari, tahun berganti tahun. Puak dajjal semakin maju dan pada hari ini group "ohgosip dajjal" juga banyak diperkenalkan. Tak cukup dengan itu video pedajal juga terus membabikan manusia buta ilmu.

Dalam menerjah arus kemodenisasi yang sangat konfiuskan orang tua, maka haruslah kita bijak memilih yang mana satu fitnah dajjal akhir zaman dan yang mana satu fakta sahih. Meletakkan persoalan dan menyekat individu tertuduh daripada buat press statement secara live, itulah dajjal baru.


Info Asal : BS
BAN Internet ~ Teknologi Internet Sebelum Era Dajjal Bermula BAN Internet ~ Teknologi Internet Sebelum Era Dajjal Bermula Reviewed by BANkami Blog on April 08, 2013 Rating: 5

4 comments:

  1. tak bleh imagine aku kalau webpage mcm ni.

    ReplyDelete
  2. zmn ni, papagomo buta IT lagi. skrng bru pandai edit video. tu video pun era 1995. hahaha

    ReplyDelete
  3. nak loading tu, mesti lama gila.

    ReplyDelete
  4. woah zaman internet baru nak up...loading seemed to take forever...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.