BAN Malas - Jual Share £50Juta, Then Beli Rumah Mewah Ni. Oh Mewah!

Kepala bisnes otak omputeh memang sentiasa maju kedepan.. Atas semangat kerajinan melampau, so banyak business besar mereka kuasai. Steve smith, founder Poundland. Steve yang dulu sentiasa menemani bapaknya di market stall freezing, now dah memiliki business besar then jual share company semata-mata nak beli rumah mewah. Rumah yang mempunyai 13 bilik, lengkap dengan swimming pool, snooker dan pub.
Mr Smith says his inspiration was his hardworking dad who ditched his job to become a trader selling pens door to door when he realized it brought in more money.
Steve juga bagitau dia mula belajar business di stall tempat bapaknya kerja. Time tu nak dapat duit punyalah susah. Kena angkut barang masuk van bagai... Tapi itulah cara dia cari duit.. Kepala otak bisnesnya telah membuka minda dengan mengumpul duit then buat business. So pada umur 16 tahun, time tu orang duk sibuk exam. Steve dah membuat discount shop yang pertama di west bromwich.
In 2002 he sold his share of Poundland for nearly £50million.
By then the business had a million customers a week and 6,000 people were employed by the company.
Mr Smith now finds himself living in a luxury mansion with his family while also owning homes in Florida and Majorca.

Despite having enough money in the bank to retire, Mr Smith didn't want to stop working just yet and has launched a number of other businesses including one which offers investment loans to other entrepreneurs waiting for a lucky break.


Info Asal : DailyMail
BAN Malas - Jual Share £50Juta, Then Beli Rumah Mewah Ni. Oh Mewah! BAN Malas - Jual Share £50Juta, Then Beli Rumah Mewah Ni. Oh Mewah! Reviewed by BANkami Blog on January 21, 2014 Rating: 5

2 comments:

  1. Kalau aku kaya
    Kalau aku kaya

    [Altimet]
    Aku nak gaya hidup aku berubah
    Alangkah indah kalau dah tak susah
    Jadi pemilik bukan sewa rumah
    Makan tak habis minum tak sudah
    Bil api air semua bayar awal
    Tulis cek selamba tak risau batal
    Masuk dalam bank semua melopong
    Dalam akaun ada banyak 0 0 0 0 0

    Dan kalau aku mampu
    (jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)

    Buat suka hati aku
    (Kamu tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

    [Awi Rafael]
    Kalau aku kaya
    Hari hari hari raya
    Bil-bil jiran keluarga
    Aku belanja selamba
    Kalau aku kaya
    Aku beli segalanya
    Bungkuskan semua
    Hadiahkan pada mama

    Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)
    Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)

    [Altimet]
    Aku gajikan driver
    Nama dia Schumacher
    Dia panggil aku sir
    Aku panggil dia der
    Der, tolong hantar mak aku pegi pasar
    Belikan nasi lemak
    Boss engkau dah lapar

    Aku belikan Kim K, kain lebih
    Pesan dia tolong tutup aurat, terima kasih
    Beats by Dre
    Next beat by’Ye
    Tiap show pakai J’s
    Hypeman aku Jay
    Biar aku belanja, subsidi gula
    Korang kena kencing manis tanggung rawatan semua
    Pening apa semua benda aku yang sponsor
    Kalau korang takut trafik kita naik helikopter

    Dan kalau aku mampu
    (jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)

    Buat suka hati aku
    (Korang tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

    [Awi Rafael]
    Kalau aku kaya
    Hari hari hari raya
    Bil-bil jiran keluarga
    Aku belanja selamba
    Kalau aku kaya
    Aku beli segalanya
    Bungkuskan semua
    Hadiahkan pada mama

    Aku beli serba satu (Heh aku beli dua)
    Eleh aku angkat lima (Wei aku borong semua)
    Bagitahu jiran lama (Sewa mereka kami taja)
    Dan kalau anak-anaknya geliga (Kita bagi biasiswa)

    Bila aku kaya
    Bila aku kaya
    Bila aku kaya
    Bila aku kaya
    Kaya,kaya

    Bila aku kaya
    Hari hari hari raya (hari-hari ha ha)
    Bil-bil jiran keluarga
    Aku belanja selamba (rileks-rileks semua aku belanja)
    Bila aku kaya (Yea)
    Aku beli segalanya (semua)
    Bungkuskan semua (ha ha)
    Hadiahkan pada mama (mama nak apa)

    Bila aku kaya (Kita bukan pergi kedai kereta beli kereta)
    Bila aku kaya (Kita pergi kedai kereta beli kedai kereta)
    Bila aku kaya (bila aku kaya, bila aku kaya)
    Bila aku kaya (bila aku kaya, haih bila lah nak kaya)

    Kalau aku mampu
    Buat suka hati aku

    ReplyDelete
  2. kalau aku rosmah.. aku mesti mampu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.