BAN #Gold - Pergerakan Gold VS Permasalahan Ukraine

Lama aku tak update pasal pergerakan gold ni.. Ni aku sertakan bersama daily chart and weekly chart untuk pergerakan gold.. Last sekali aku post pada awal january.. Time tu pertukaran CEO federal reserve.. Aku jangkakan ada momentum pada USD. Tapi pelabur dilihat tidak berminat untuk short terlalu lama usd. USD dilihat mengukuh berbanding gold selama seminggu then market bertukar kepada bullish.. Selepas beberapa kejadian di beberapa negara.. Now sekarang beralih kepada ukraine.. Jika tekanan pada ukraine berterusan, harga gold mungkin akan terus bullish melepasi resistance yang aku lukis dalam chart.. 1331.39 .

Daily Click for enlarge
Weekly Click for enlarge
Jika dilihat pada weekly chart.. 1180.48 boleh dikatakan support terakhir harga gold terendah. Gold trend seperti hendak berubah kepada bullish trend.. Aku jangkakan minggu ni adalah bull trend..
BAN #Gold - Pergerakan Gold VS Permasalahan Ukraine BAN #Gold - Pergerakan Gold VS Permasalahan Ukraine Reviewed by BANkami Blog on April 28, 2014 Rating: 5

4 comments:

  1. boleh beli emas la sekrang ni

    ReplyDelete
  2. mcm nak turun je aku tengok.. tapi kalau nak beli pn ok.. harga tgh murah ni

    ReplyDelete
  3. minggu ni mungkin buy tjika lepas garisan resistance hahahhahahah...mudahnya mcm tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. sembang mmg la mudah..

      Delete

Powered by Blogger.