Zakat Haram Cukai Halal

Ko dah bayar zakat belum... Bayar zakat tu kat mana.. Kalau bukan kat pusat zakat katanya berdosa.. Memang la sebaiknya bayar kat pusat zakat.. Tapi pernah tak pusat zakat keluarkan statement pengagihan zakat dibuat.. Paling tak pun buat infografik pengagihan yang telah dibuat dalam setahun. Aku rasa pusat zakat malaysia perlu mewajibkan setiap agensi pungutan zakat mengeluarkan statement macam bursa saham. Kalau kat bursa pelabur akan tanya macam2 pasal syarikat tu. So now kita sebagai pembayar zakat sepatutnya tanya details. Berapa kos pentadbiran yang digunakan, berapa juta agihan pada asnaf tu. Siapa asnaf tu. Maybe dengan lebihan zakat tu boleh membantu pelajar membayar separuh hutang ptptn. Student tu pun asnaf kan.

Sebelum nak cakap tak bayar zakat pada pusat zakat tu berdosa. Better pusat zakat sendiri buat transformasi transformers dulu.  Baru sembang pasal dosa pahala. Bagi nasihat dulu pada agensi pemungut derma yang gunakan nama islam dulu.


Zakat Haram Cukai Halal Zakat Haram Cukai Halal Reviewed by BANkami Blog on November 19, 2015 Rating: 5

3 comments:

  1. nanti kalau ada org kata byr zakat kat pusat zakat berdosa mcm na?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

      Delete

Powered by Blogger.