MHETV | Pengurus Zamani, Aalan Ahmad menafikan kenyataan bekas pengurus Zamani, Johan Aziz yang mndakwa Zamani telah menarik diri daripada program Gegar Vaganza musim kelima (GV5).

Menurut Aalan, dari awal lagi Johan sebenarnya bukan pengurus Zamani dan hanya menguruskan Slam sebelum ini.

“Saya yang uruskan Zamani, jadi saya orang yang bertanggungjawab untuk membuat sebarang kenyataan tentang Zamani.
“Zamani seorang yang jujur, dia masuk GV5 cara baik, dia akan keluar dengan cara baik. Umpama masuk tempat orang, jadi kita hormati tuan rumah.
“Johan tidak perlu keluar apa-apa kenyataan dan jangan keruhkan keadaan.
“Kejadian ini baru semalam berlaku, tak mungkin Zamani akan tarik diri sebelum berbincang dengan saya. Dia tak kan membelakangkan saya.
“Memang Datuk Alif Syukri ada menawarkan imuniti tapi kami masih belum membuat keputusan untuk terima atau tidak imuniti ini.
“Semuanya bergantung pada kesihatan Zamani, jika ada kemungkinan Zamani masih tidak boleh menyanyi kami akan pulangkan imuniti itu kerana ia tidak adil untuk peserta lain,”ujar Alan.
“Zamani tidak putus-putus meminta maaf, katanya tidak ada rezeki untuk dia di sini lagi. Dia juga menangis kerana telah menghampakan peminatnya,”luah Alan.

Malam tadi, Zamani yang diberikan tugasan menyanyikan lagu Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta gagal membuat persembahan dari awal lagi ekoran kehilangan suara. Justeru, tiada markah diberikan oleh pihak Juri dan dia tersingkir dalam minggu kelima ini.

Namun, dia diselamatkan oleh Datuk Alif Syukri sebagai penaja yang menggunakan imunitinya menyelamatkan Zamani.