Buat Keputusan Dulu, Baru Kaji - Kerajaan Tergesa Akhirnya Uturn - BANkami Blog

Home Top Ad

Saturday, January 12, 2019

Buat Keputusan Dulu, Baru Kaji - Kerajaan Tergesa Akhirnya Uturn


Semua rakyat tahu operasi UTC untuk apa dan kebanyakkan daripada kita bersetuju dengan cara operasi UTC. Malah sexara tak langsung memberi impak positif kepada ekonomi tempat tersebut.

Walaupun ia dilaksanakan pada era najib tetapi ia memberi perkara positif kepada rakyat. Apa yang pelik, apabila kerajaan baru mula melihat sebagai tekanan kepada kerajaan dan mula mengubah menjadikannya seolah berlainan dan terus membuat keputusan mendadak. Akhirnya... Statement UTurn terpaksa dikeluarkan.

Apakah sebelum sesuatu keputusan dibuat, tiada kajian menyeluruh dibuat. Apakah pandangan rakyat tidak diambil kira.

Kami tahu, kerajaan masih baru dan terlalu banyak perlu dipelajari dalam masa singkat. Tetapi itu bukan alasan untuk kerajaan membuat sesuatu keputusan tergesa seolah dilihat terdapat kepincangan dalam pentadbiran.

2 comments:

  1. Kerajaan baru incompetent! Harga barang bertambah naik, harga rumah bertambah mahal, bil TNB naik 2 kali ganda, ni dengar nak naikkan bil air pulak. Menyesalnya undi kerajaan yg mcm ni, tapi nak buang Najib punya pasal, terpaksalah hadapi kerajaan yg x pandai mengurus ni sehingga PRU tiba

    ReplyDelete
  2. Manifesto pun byk tak boleh pakai, macam2 janji, PTPTN free, tol free, lesen motor free, janji tin kosong. Kerja kerajaan patutnya tolong rakyat, tapi nampaknya kerajaan baru ni buat kita susah, dulu bekalan ubat hospital boleh ambil 3 bulan sekali, sekarang jadi 2 bulan sekali, ingat kita ni ada ke masa dan duit nak pegi hospital selalu. Bukannya improvement malah byk pengurusan kementerian spt kesihatan, pengangkutan, ekonomi, pendidikan bertambah buruk dari zaman Najib

    ReplyDelete