• Politik Terkini

    Monday, August 19, 2013

    BAN Homeless - Murninya Hati Azlan McKechnie Dan Nicky Khilnan

    Oh begitu murni hati brother 2 orang ni. Katanya hari raya ni bukannya hari untuk membazir makanan. Nak tunjuk rumah ko ada makanan sampai tak habis untuk dipenuhkan dalam tong sampah. Dan 2 brother ni juga menjadikan ramadan satu iktibar untuk mereka memahami kesusahan homeless yang berada di malaysia. Why not JKM or any government staf buat macam ni, or hanya memilih berdasarkan warna politik.

    Dengan berbekalkan RM 25 - 50 ringgit, brother ni membuat sandwich sendiri dan air mineral untuk diberikan kepada homeless. Tergerak hati aku nak buat macam ni. Kat area aku tak ramai homeless. Maybe dengan beri makanan more better daripada bagi duit kat agensi peras kanak-kanak jual madu tahfiz.


    Info Asal : MOB

    18 comments:

    1. kalau setiap org kaya dermakan sejuta setiap negeri dalam malaysia. agak2 akan terbela tak. tapi kalau org miskin malas berusaha macam mana.

      ReplyDelete
      Replies
      1. baru ada usaha sikit dh ada yg mengekuh, mcm mana?

        Delete
      2. mengekuh tu apa?

        Delete
      3. Mengekuh tu mandi mayat!

        Delete
      4. mandi mayat tu ape?

        Delete
    2. 25 ringgit x 1.2 juta penjawat awam = 30juta. banyak tu bleh sumbangkan derma.

      ReplyDelete
    3. teringin jugak nak buat.. in shaa allah next year kalo ade rezeki :)

      ReplyDelete
    4. actually ramadan lalu banyak group santuni bomeless dalam bandar kat malaysia ni terutama kl. malah bukan sekadar ramadan, sepanjang tahun program ni berjalan. mungkin kau boleh cari info dan papar usaha geng dapur jalanan. kalau ada duit lebih boleh bank in kat dorang. adam adli pun ada.


      #hanya di miskin tahu erti kemiskinan

      ReplyDelete
    5. nak bagi, better bg makan minum.. diorang boleh terus mkn je, tak payah pegi beli dah.

      ReplyDelete
    6. Kalau cari fb grup yg tolong homeless pun ada e.g. Ole-ole gelandangan. Grup lain mcm soup kitchen. Mungkin ko bleh contact diaorg utk info homeless dan bantuan utk organize food/ necessities give away.

      JKM xleh harap sbb byk sgt karenah birokrasi.

      ReplyDelete
      Replies
      1. satu info yg bagus. nanti aku try search

        Delete
    7. terbaik. tapi memang betul birokrasi melambatkan pengurusan kes

      ReplyDelete
    8. banyak sebenarnya group2 dan pertubuhan yang buat macam ni kat malaysia. agihkan makanan dan minuman kat gelandangan.. dorang ni lagi terbaik daripada JKM dan pusat zakat

      ReplyDelete
    9. Hak pompuan tu sape pulak namenye??????????????????????????????????????

      ReplyDelete
    10. dulu PAS pun ada buat mcm ni,tiap2 hari Jumaat dkt Pejabat Agung dia kat Jalan Raja Laut tu,tapi tak tau la sekarang ni berjalan lagi ke tidak program tu.

      ReplyDelete
    11. Alhamdulillah masih ramai yang berhati mulia..

      ReplyDelete