BAN TakTahu ~ Hindu Pilgrimage Festival Kumbh Mela Yang Unik. ( 9 Gambar )

Listen Listen Listen. Aku ada degree dan lebih high educated. Itulah kata-kata arrogant daripada kakpah yang popular sekarang. SW1M (sama warna 1 moron). Itu cerita semalam tetapi masih menjadi trending di twitter #GantiNamaArtisDenganListen. So, next time NGO nak tunjuk lagak depan student pun agak-agak lah. Jangan pikir diri sendiri jer hebat. Mentang-mentang ada sponsor situ sini. Orang cakap pasal ekonomi, dia bangang duk cerita pasal masalah binatang. Baik bukak NGO animal problem jer.

Back to the topisc, now satu perayaan daripada Hindu Pilgrimage. Aku xtahu apa relation dengan ban musik pilgrim. Tapi tak der sangkut paut kot. Dikatakan perayaan ini diadakan 3 tahun sekali di tempat yang berbeza-beza mengikut zodiak tahun tu. Pada tahun ini, festival tersebut diadakan di Allahabad(Prayag). Area tempat tu, korang google sendiri. Dijangkakan 100juta manusia akan hadir festival tersebut.

Merujuk sumber gari guardian, mereka bermandi-manda secara beramai-ramai bagi menyuci dosa. Menenangkan fikiran dan bermacam lagi lah. Tapi itu acara keagamaan bagi hindu pilgrimage. Yang kat malaysia perayaan ponggal, yang tu aku tak tahu sangat. Mari saksikan gambar menarik perayaan tersebut.


Info Gambar : Al Jazeera
BAN TakTahu ~ Hindu Pilgrimage Festival Kumbh Mela Yang Unik. ( 9 Gambar ) BAN TakTahu ~ Hindu Pilgrimage Festival Kumbh Mela Yang Unik. ( 9 Gambar ) Reviewed by BANkami Blog on January 16, 2013 Rating: 5

4 comments:

  1. kenapa la hindu ni pelik2. tapi shiah pn pelik2.

    ReplyDelete
  2. aku penah tengok kat astro, sami2 ni siap bernazar pelik2 lagi..gila lu, nazar angkat tangan naik atas pastu takleh turunkan..lulz..

    ReplyDelete
  3. hahaha. siap masuk komen tentang syiah lagi.

    ReplyDelete
  4. agama dorang kan. biasa lah tu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.