BAN SamsungS3 - Galaxy S3 Meletop, Bateri Kembong, Samsung Diam Bisu

Dalam kes ni, apple win untuk customer service. Bila ada je report apple akan terus amik port dan minta hantar pada apple care terdekat. Tangan mangsa juga sedikit tercedera akibat daripada letupan kecil samsung galaxy s3. Harap-harap korea tidak mencuba membuat peledak versi smartphone.#LOL

Letupan ni terjadi sebab mamat ni dia charge s3 then tido. Tiba-tiba tersedar bila dengar bunyi letupan. Dia buat luahan dalam reddit. Adakah samsung akan bagitau, tidak boleh charge ketika tido. Same as mcdonalds, dalam iklan takde bagitau bila hujan tak boleh deliver, tapi bila call suh deliver macam-macam alasan.

To all samsung galaxys3 user. be carefull. Aku tak tau samada ni fake s3 @ genuine. Tapi mamat ni bagitau, dia tak rooted s3 tu.


Info Asal : Reddit
BAN SamsungS3 - Galaxy S3 Meletop, Bateri Kembong, Samsung Diam Bisu BAN SamsungS3 - Galaxy S3 Meletop, Bateri Kembong, Samsung Diam Bisu Reviewed by BANkami Blog on May 28, 2013 Rating: 5

12 comments:

  1. fake fake fake. aku pakai s3 okey je. saje nk dpt nama. puiii!

    ReplyDelete
  2. wow gile lah kalau meletup..mm bahaya tul

    ReplyDelete
  3. takutnya..mybe sebab salah pengguna kot..

    ReplyDelete
  4. ini mesti kerja macai umno

    ReplyDelete
  5. kayala org tu pasni , bleh saman samsung

    ReplyDelete
  6. bateri anak aku pun dah kembung. Dah jahanam pun. Beli nokia paling murah. Bajet takdo......

    ReplyDelete
  7. cekidawt http://dilladoodledat.blogspot.com/2013/05/ban-kami-banner-request.html :)

    ReplyDelete
  8. damn that's scary... kalo meletup dlm poket seluar tu perghhhh...

    ReplyDelete
  9. untuk info.. bateri jenis latest skang ni mmg kena jaga dengan betul.. walaupun dikatakan ada ciri-ciri keselamatan dimana bila charging full ada sistem yg akan cut power supaya x overchage... bagaimanapun, sistem ni blom betol-betol terbukti berkesan.. dari segi teknikal, ada kesan lain kalau charger yg digunakan bukan ori.. atau guna charger lain yg seterusnya menjadikan cas pada bateri jadi x stabil... penjagaan bateri amat-amat penting.. kalau dah full, teros matikan cas.. jgn teruskan.. limit cas hanya 3 jam sahaja. 4 jam maximum.... x boleh lebih.. bukan mcm bateri ala-zaman nokia dulu kena cas smpai 6 jam.. salah teknik jadi mcm mangsa tu lah.. abis henpon nye.. data dlm memorykad kompem xleh retrieved balik. abis hilang sume gamba2 kenangan dgn awek dia.. huhu

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.