BAN VS - Keseksian Manusia Sekarang VS Seksi 100 Tahun lepas

Kehidupan memang sentiasa berubah mengikut arus pergerakan masa. Dulu bangang sikit-sikit, sekarang semakin bertambah. Cerdik tapi bebal, bodoh tapi dengar kata. Dan pelbagai lagi lah. Bak kata pepatah, manusia tidak akan puas selagi tak mati. Dan disebabkan perkara tu juga, manusia semakin risaukan kematian, bimbang untuk meneruskan hidup selamanya di alam kekal. Pendekatan diambil, enjoi sampai mampus sebelum masuk dalam neraka kekal selamanya.

Gotta point, sama-sama kita tanya diri. Apa tujuan aku buka mata hari ni.


Info Asal : Money
BAN VS - Keseksian Manusia Sekarang VS Seksi 100 Tahun lepas BAN VS - Keseksian Manusia Sekarang VS Seksi 100 Tahun lepas Reviewed by BANkami Blog on June 16, 2013 Rating: 5

6 comments:

  1. itu kt amerika. tp takde beza pn kat malaysia. dulu pakai kain sarung, pakai tengkolok melayu. sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal ini perkara yg berkaitan Agama, bkn psl negara.
      Kita semua umat Islam diperhati. Kan bagus bila kita dpt jd contoh muslim yg baik di mata mereka(kafir). Sebaliknya, ramai yg tunjuk contoh buruk sampai mereka(kafir) tak dpt bezakan antara kebodohan umat Islam sendiri dgn Syiar yg dibawa Islam berlandas Al-Quran dan Sunnah. Sbb tuh ramai diantara mereka(kafir)dpt pemahaman yg salah smpai tergamak menuduh Islam itu terrorist. Nk ckp mcm mana,...umat akhir zmn....
      kita semua sedang diuji oleh-Nya. Musuh2 sbnr kita juga boleh dikelaskan berada diantara mereka(kafir) juga.

      Delete
  2. dulu pakai lingkup, takut kena baham harimau buas. sekarang pakai tudung, baju ketat sendat. nampak lurah punggong. suruh rimau meleleh air liur. kena rogol mula menangis.

    ReplyDelete
  3. Hahaha... Wadapap!!!

    ReplyDelete
  4. hmm~~~ layan ah~ gambar2 ipoh tahun 1900++

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=305688

    http://www.malayarailway.com/2009/08/ipoh-railway-stations.html

    http://www.rsmurthi.com/OldPerakPhotos1.html

    yang ni gambar port klang~ hmm~~

    http://www.rsmurthi.com/PortSwettenhamPhotos.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha~ fesyen tahun 1920~

      http://www.ipohworld.org/blog/?p=4933

      Delete

Powered by Blogger.