BAN Raya 2013 - Gila Penat, Gila Raya, Gila Argghhh

Mood gila beraya, seminggu doohhhh aku tak update blog. Thanks to our beloved visitor yang masih utuh teguh menjenguk bankami. Aku nak buat auto publish tapi tak sempat nak find artikel. Beraya punya pasal. Hari ni je sempat update. Cerita bab raya memang tak habis, ending ramai yang masuk klinik sebab demam, termasuk aku sendiri yang slowly nak demam. So, should gotta remedy now.

Duit raya ofkos banyak keluar poket, lain la kalau ko budak baru lepas PMR, tunggu muka tersengih tersipu tak malu, tunggu bapak sedara, nenek sedara, moyang kedara semua bagi duit raya. Tapi tulah kenikmatan raya, yang tua keluarkan zakat derma, yang kecik-kecik tersenyum gembira.


Malam ketupat, malam mengeluarkan segala skill yang ada untuk membuat kuih apa yang boleh dibuat untuk hidangan. Aku takde buat pape pun. Just take a relax, layan anak sedara berjoget sana sini. Internet totally dammmnnn malam raya. Pundek streamyx. Habis aku punya idea nak menaip terbantut.

Dah internet rumah problem, apa lagi beraya sakan la bro seluruh malaysia. Rumah najib dengan rosmah je tak sempat pergi. Tak de kad jemputan VVIP.


Last but not least, selamat hari raya dari bankami. Nantikan artikel hot. Yang hot sekarang pun banyak. Yang masalah rumah tangga isteri ditendang paling sadis hari ni. Time nak, bukan main semua bunga kat taman ko petik, sekali dengan pokok ko tebang. Bila dah dapat tek dan nek. Ko buat macam sisa toksin. Oh manusia. Sama-sama kita doakan dijauhkan dari ujian yang getir ni.


BAN Raya 2013 - Gila Penat, Gila Raya, Gila Argghhh BAN Raya 2013 - Gila Penat, Gila Raya, Gila Argghhh Reviewed by BANkami Blog on August 15, 2013 Rating: 5

9 comments:

  1. hari2 naik lori. penat la

    ReplyDelete
  2. Mandi cam mayat lepas penat beraya. Wakakakaka...

    ReplyDelete
  3. Raya ni macam tak raya langsung kot.

    ReplyDelete
  4. beraya sakan gayanya tu, sampai nak demam. banyak sangat mkn lemang :D

    ReplyDelete
  5. ye ke bro..balik beraya kat mana...apa2 pun selamat hari raya..:)

    ReplyDelete
  6. Amboih beraya sakan ko carlos... hari raya 1st tempat aku hujan berserta guruh, kilat dan angin kuat selama lebih kurang 1 jam, lepas tu mendung, tp ramai je org dtg rumah beraya, aku pun keluar beraya rumah mak sedara jer, sembang2, makan2... meriah level sederhana je, alhamdulillah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba bayangkn mereka yg di mesir dan palestin. mcm mana mereka beraya.

      Delete
  7. hoiiiiiiihhhhh,, muja raya sakan giler kot tahun ni,,, walaupun tak dapat banyak duit raya,, sakan melampau,, wakakakaka

    ReplyDelete
  8. patutla lama senyap sepi bankami

    ReplyDelete

Powered by Blogger.