BAN Tragis - Enjin Proton Preve Tercabut. Eksiden Katanyer

Aku slowpoke pasal ni. Benda ni katanya berlaku semalam. Kat terengganu. Proton Preve sukaan ramai rakyat jelata malaysia yang tidak putus-putus undi umno walaupun tiap tahun harga barang asyik naik. Katanya eksiden, details aku tak tau la... Yang aku kaget, gimana si injinnya boleh tercabut. Katanyer proton udah standard kereta eropah. Mau tandingi indonesia gi manaa siii..

Tahun lepas tak silap aku preve jugak yang patah tayar depan tu. Masa mula2 launching proton preve ni. Yabedabeduuu, tak leh marah kalau bab proton. Nantikan pencinta tun mahadir seumur hidup marah. Nantikan dia cakap, xsuka proton beli kereta import.


Info Asal : Melvister
BAN Tragis - Enjin Proton Preve Tercabut. Eksiden Katanyer BAN Tragis - Enjin Proton Preve Tercabut. Eksiden Katanyer Reviewed by BANkami Blog on January 05, 2014 Rating: 5

17 comments:

  1. hahaha.. pelik ker... malaysia product.

    ReplyDelete
  2. Nasib baik enjin. kalau terjatuh seat kebawah. tak ke lagi nayerrr

    ReplyDelete
  3. No Komen, nanti dituduh tak ada semangat kebangsaan lak, lu fikirlah sendiri

    ReplyDelete
  4. Just because it is Proton, then it is unusual for a car that goes accident and its engine get thrown out. Wonder if it is Lamborghini or Benz.

    ReplyDelete
  5. Sebelum komen pasal preve ni... Cuba2 la cari dan baca sebab2 preve dan kereta2 moden terutama kereta Eropah dicipta supaya enjin tercabut atau terperosok ke bawah.. kan hasilnya pemandu selamat... ulas/cakap/tulis biar dgn ilmu bukan perasaan... bukan aku suka proton sgt tp 3 proton tinggal satu je... jgn pulak kata aku org BN pulak.. lu pikir la sendiri

    ReplyDelete
  6. Ada kemungkinan puncanya enjin defect. Sampai tercabut.....

    ReplyDelete
  7. FERARI PUN KALO HEKSIDEN TECABUT ENJIN. ORAIT LA TERBABAS PASTU TERBALIK BUKAN SEKALI TAPI BEBERAPA KALI TAPI PEMANDU SELAMAT. KALAU TOYOTA ENTAH LE....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ko butthurt apehal. ko pekerja proton ker...

      Delete
    2. buntut gua tak sakit... buntut lu yg saket kot... lu pakai proton ke? kalau x jgn bising la pasal proton... walaupun gua kutuk proton, gua pakai gak proton. ade orang sokong proton gilebabai tapi x pulak pakai kete proton.

      Delete
  8. Toyota enjin dia meletup kalau macam gini gaya eksiden.. nasib baik proton..

    ReplyDelete
  9. Mana lagi penting, nyawa driver atau nak kereta tak calar balar kalau excident. Cuba tanya soalan ni pada Paul Walker (kalau boleh)?

    ReplyDelete
  10. Syabas proton membuat kereta yang selamat untuk penumpang, rosak sikit je, takpe lepas ni claim insurans, ambik kereta inspira pulak!

    ReplyDelete
  11. admin ni pon bagi komen banggang

    ReplyDelete
  12. Apa daa..kalau potong terus jer bash..aku pun x minat,tapi bila baca fact baru tau.ada sebab dpt 5 star ANCAP.takan dpt dgn bayar duit bawah meja..

    ReplyDelete
  13. Nasib baik pemandunya selamat.. Kira selamat jugala proton preve ni kalau gini..

    ReplyDelete
  14. ny yg buat ny kutuk produk negare sendry lol kikiki

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.