BAN Sadis - Wanita Gaji Mahal Dikikis Suami, Didera, Dipukul ....

Rentetan manja, ko sayang aku, aku sayang ko. Cinta sampai kelubang tahi cacing. Sedap jer berkumandang pada fajar sebelum kahwin. Lepas kahwin dengan tanggungjawab bagai, hah terkeluar tersembur perangai sebenar yang sebelum ni dipendam ketat-ketat. Akhirnya buntu dan meruncing minda. Terjadilah pelbagai kes pukul sana sini, boxing tak ikut masa. Main hentam jer..

Masalah rumahtangga ni bukan masalah baru.. Sejak berzaman dulu. Tambah lagi dengan kehidupan moden sekarang yang totally kapitalis. Ada duit, ada barang. Takde duit, tersengih terlopong jer la tengok orang posting dalam facebook. So, bila terlalu banyak kepala otak di asuh dengan comparison posting dalam facebook, minda secara langsung tak langsung memberontak. And akhirnya mulalah terjadinya pertikaian compare suami dia ni mcm ni, mcm ni.. Isteri dia ni mcm ni, mcm ni..

Apa pun, dalam hidup berdua ni, bertiga, berempat berlapan sekalipun. Toleransi and didikan asuhan agama serta tutur kata menjadi peranan. Wanna be happy dengan pasangan, jangan egois!

Aku jadi pakar cinta ker hari ni.


Pengorbanan mereka mengambil alih tanggungjawab menyara keluarga bukan saja tidak dihargai, malah suami yang mereka tanggung bertindak kejam dengan memukul, mengugut serta mendera secara seksual.
Itu nasib tiga wanita berjawatan tinggi yang menjadi mangsa penganiayaan suami masing-masing, menyebabkan hidup mereka menderita biarpun selepas seorang daripada mereka bercerai.
Mangsa pertama mahu dikenali sebagai Ayu, 30
  • Bekerja sebagai pengurus syarikat swasta, 30, berkata, dia berkahwin dengan suaminya yang bekerja sebagai juruteknik pada 2008 atas dasar suka sama suka.
  • Selepas hampir empat tahun hidup bersama pelbagai masalah timbul kerana suami yang gajinya lebih rendah, hanya tahu menghabiskan wang dan langsung tidak menyumbang dalam nafkah zahir.
“Saya sedar gaji dia tak banyak dan saya juga tak kisah jika banyak urusan tanggungan keluar menjadi tanggungjawab saya, tapi siapa yang boleh tahan jika hampir semua duit gaji saya dia ambil.

Info Asal : Hmetro
BAN Sadis - Wanita Gaji Mahal Dikikis Suami, Didera, Dipukul .... BAN Sadis - Wanita Gaji Mahal Dikikis Suami, Didera, Dipukul .... Reviewed by BANkami Blog on February 13, 2014 Rating: 5

4 comments:

  1. nak taknak.. duit tetap menjadi sandaran kebahagian lepas kawin.

    ReplyDelete
  2. setuju sangat...jangan marah kalau wanita cari laki kaya...sbb laki takde duit tak sedar diri...dah isteri bantu..kikis plak duit isteri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cari laki kaya.. dapat laki kaya playboy.. so how ? tak pun kena sanggup bermadu.. berani..

      Delete
  3. ada lojik jgk pempuan cari lelaki yg mampu lps kawin, bkn cinta semata.....xcukup duit, x cukup makan, x cukup iman dkt dgn kufur....minta jauh ler...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.