BAN Bodoh - Isu JPJ Baling Lampu Hingga KOMA

Isu hot jugak ni... Dalam metro harini kepoh kencang Pegawai JPJ tunjuk pailang.. Buat roadblock.. Then bila lari.. Baling itu ini... Ada dalam SOP roadblock ke semua tu... Tapi penunggang ni pun satu bangang... Yang tau takde lesen.. Apehal pi naik motor or keter bagai.. Tu tak termasuk lagi kes bawak dadah semua...

Aku nampak sini ada pro and cons.. Maybe penunggang tu bukan mat rempit.. Mamat nerd tengah malam keluar nak membeli.. Lesen lupa bawak.. Semua surat bagai takde.. Ada dalam poket just duit 5 hinggit nak beli burger... Masa pergi orait lagi.. Balik ada roadblock.. Taknak kena tahan and kecoh lama dgn mamat JPJ.. Dia rempuh.. Sekali rempuh kena KON atas kepala... Hadoiiiii... Koma tak pasal2.. Katalah yang dilontar KON tu anak JPJ tu sendiri.. So what...

And satu lagi.. Why not JPJ upgrade tahap semakan lesen just refer to no.ic.. Bawak jer la ipad watever... So that orang yang terlupa bawak lesen ni tak perlu risau.. Just bagi no.ic.. JPJ tu check la online... Negara dah maju maaaa... Takkan berpuluh kad nak bawak dalam wallet... Just opinion to JPJ.


(HMetro) (RedWarrior)
BAN Bodoh - Isu JPJ Baling Lampu Hingga KOMA BAN Bodoh - Isu JPJ Baling Lampu Hingga KOMA Reviewed by BANkami Blog on June 16, 2014 Rating: 5

15 comments:

  1. JPJ tu pun manusia.. Terima jela seadanya.

    ReplyDelete
  2. Ini lh pegawai kerajaan baik jpj atau polis. Sama aje. SOP dorang xdpt thn moto pakai baling baling aje. Tak kira apa ada. Kosi pun boleh. Negara maju klu mcm ni .. haprak jpj tu dah kena dah. Musuhi anak muda mcm diri xda anak. Tahu la engko nnt ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dgn ko bro.. mereka melalak memaki hamun mcm mereka tu takde anak or anak mereka tu bajet baik2 jer.. Tapi yang bengong duk naik moto tu mcm mana bro?

      Delete
  3. Dah suruh berhenti, tak nak berhenti sapa suruh, ataupun tak faham Bahasa Melayu, Jadi Aku baling le lampu, baru le faham nak berhenti. Lain kali kalau tak tahu tugas JPJ, jangan nak bising, pergi repot kat pn. suhaili le kalau berani!

    ReplyDelete
  4. JPJ ataun Polis kalau buat road block, dunia ini mcm dia yang punya. Semua berlagak mcm samseng, ada lah 1 dalam 10 yang baik hati mcm aku, hehehe. Kenapa sampai nak baling2 benda atas kepala orang itu. Dulu polis tembak mati Amirulhisham sebab dia lari takut sbb takdak lesen dan banyak lah lagi kes main kasar oleh polis. Tapi JPJ ini pun takdak kurang samseng. Harap yang bersalah tetap dihukum. Ini negara Islam bukan. Jadi adil lah pada keluarga mangsa. Tak haram ker kalu yang salah dilepaskan dan yang jadi mangsa merana.
    Lihat negara Eropah. Dari Sweeden hingga Ireland, semua tunjuk tauladan yang baik. Malu negara Arab termasuk Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh malaysia kn negara islam. betul tak ko ni

      Delete
  5. . Budak yang koma tue telah merempuh sekatan jalanraya.

    2. Dia hampir melanggar seorang pegawai yang sedang menjalankan operasi ketika itu.

    3. Maka tindakan refleks anggota yang rasa berang akibat cubaan melanggar tadinya tue ialah dengan melemparkan sesuatu ke arah penungang tersebut.

    4. Balingan tersebut kena. Budak tersebut accident. Dan sekarang sedang koma.

    5. Kes neh menyebabkan pengguna media sosial bertelagah. Siapa yang betul. Siapa yang salah.

    6. Ada yang backup anggota tersebut. Ini soal ancaman. Maka tindakan balas itu boleh difahami.

    7. Ada yang backup penunggang motorsikal itu. Ini soal nyawa. Kalau nak saman sangat catit no plat sudah.

    8. Ada yang tak backup mana2. Bagi mereka semua yang terbabit salah.

    So, aku sokong JPJ, kenapa takut nak berhenti, JPJ bukan zombie, orang gila ataupun makhluk asing nak makan korang! aku berapa kali kena tahan dengan JPJ & Polis, ok je, salah saman, tak salah, aku berborak dengan diaorang, silap-silap ada pulak anggota bertugas dalam tu sama kampung dengan aku, dah jadi member pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak baling tu takleh ke.. kan dh jadi isu besar. JPJ ada kuasa ke nk cederakan orang awam.. Sekatan jer kan..

      Delete
  6. Jangan berlagak. kalo yang dibaling tu anak kamu... nyesal tak mudah... jawablah kamu diakhirat. hutang nyawa dibalas diakhirat. kita hidup tak lama... buat serakat mampu.. aku pun pegawai kerajaan berunifrom..

    ReplyDelete
  7. bagus cadangan tu, xperlu lg lesen bagai.dunia dah maju.so now nak xnak jer terima or upgrade servis so nnti xada lg alasan lari dr roadblock.kalau lari jugak KOMPEM bersalah.so kalau kena baling dgn kon jgn nak salahkan org lain lg ehehe

    ReplyDelete
  8. apahal la smua nak jadi bangang.. kalau bwak ic je memang la bleh chech, sorang dua bleh la.. tp kalau rmai2 cam mane?kene tggu lame sket dah melenting. stiap roadblock akan ada papan arahan untuk berhenti, yg pegi langgar gak apehal? pikir dulu sbelum berkata2

    ReplyDelete
  9. Bagi aku bukan jpj je buat camni,rela pun ade..aku pernah tengok roadblock polis+rela di ipoh..budak tu lari,rela tu ade pegang batang buluh pastu terus dia masuk ke rim tayar motor budak tu....jatuh cium jalan tar lah..aku rasa kejam buat camtu..apa pun fuck to all penguatkuasa kat msial ni..yg jadi mangsa org melayu je,,,yg buat pn org melayu jgk..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.