BAN Fakir - Hukum Pemberi Dan Penerima Sedekah. Selesai Masalah Ke ?

Situ sini hukum.. Sana sini denda.. Itulah cagaran menempuh negara maju.. Semakin maju, semakin ramai gelendangan. Semakin ramai yang merempat.. Penduduk tempatan vs Pendatang asing.. Rakyat malaysia pemurah, yeaaaa... Tengok orang susah, duit dalam poket ada ratus-ratus. Takkan nak hulur 2 ringgit pun tak bleh kan.. And sebabkan itulah semakin ramai gelendangan berkeliaran.. Ditambah dengan NGO yang berhati murni untuk bergambar sambil memberi makanan.. So how, restoran sekeliling bandar yang berniaga untung ribu-ribu pun tak mampu nak bagi makanan percuma bagi segelintir gelendangan.. Makanan yang dah hampir lapuk, masih lagi disimpan untuk di masak balik.. Why not bagi je kat gelendangan ni..

Bila nak saman penerima dan peminta sedekah ni. Bertambah lagi la kerja DBKL.. Round sambil tunggu nak saman.. Tangkap mereka yang susah ni, then apa nak buat.. Saman... Mampu ke mereka nak bayar saman.. Bagi tempat perlindungan or bagi kerja.. Aku rasa more better DBKL buat satu tabung untuk didermakan kepada golongan susah ni.. Buat satu tempat untuk mereka tinggal.. Makanan boleh mintak mana2 restoran yang mampu sponsored or makanan hotel yang tak habis.. Ayam KFC yang tak habis ker.. Better dihantar pada satu perumahan gelendangan.. Daripada saman sana sini.. Problem tak settle maaa..

(Malaysiakini)
BAN Fakir - Hukum Pemberi Dan Penerima Sedekah. Selesai Masalah Ke ? BAN Fakir - Hukum Pemberi Dan Penerima Sedekah. Selesai Masalah Ke ? Reviewed by BANkami Blog on July 02, 2014 Rating: 5

6 comments:

  1. masalahnya.. nak ke kerajaan melabur untuk golongan fakir miskin ni.. kerajaan mahukan keuntungan.. hutang negara berlambak.. bini2 nak shopping!

    ReplyDelete
  2. idea umno.. kalau tak cekik duit rakyat.. tak sah!

    ReplyDelete
  3. yg dok bergelimpangan mabuk arak mlm2 minggu tepi jalan KL terutama mlm2 besar mcm sambut tahun baru tu MENINGKATKAN NAMA BAIK MALAYA KE?....btw kunan, apa pekembangan hardrock cafe nasyid?....

    ReplyDelete
  4. Final amendments to US Commerce Department data released on cheap jordans the 23rd, the third quarter of this uggs outlet year, wholesale jordan shoes US real GDP grew at an annual rate of 5%, higher christian louboutin than the previous estimate of 3.9 percent. This Cheap Louis Vuitton Handbags is the fastest since the christian louboutin shoes third quarter of 2003 the growth rate of Christian Louboutin Daffodile the US economy over the same period of history, much higher than cheap nike jordan shoes generally expected by scientists previously.Analysis Bags Louis Vuitton of Three-quarter US economic growth christian louboutin remise 50% reasons, first by pulling a strong personal and business consumer spending. uggs on sale The Discount Louis Vuitton third quarter of this Air Jordan 11 Gamma Blue year, discount christian louboutin US consumer spending grew at an annual ugg australia rate of 3.2%, the most since the ugg pas cher fourth discount nike jordans quarter of 2013 the fastest. Second, third-quarter US corporate fixed investment grew by 8.9%.The second quarter of ugg boots 2014 the US Discount LV Handbags economy grew at an annual rate of 4.6%. Affected by cold weather in the first quarter of the US economy declined at an annual rate of 2.1%. Economists expect the pace of the US ugg economy in the fourth quarter Christian Louboutin Bois Dore of Cheap LV Handbags this cheap christian louboutin year has slowed, expected annual rate of growth of ugg soldes around 2.5%.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.