65% Income Tax Untuk Kurangkan PTPTN. Sanggup?

Nak sangat pinjaman percuma dibawah pentadbiran asobiyah burisan nisional... Haaa, tu hah.. 65% potongan cukai. Ada bran tak bro sis. Gaji besar-besar, lagak pakai blazer nampak power. Bayar tax bagai ditambah lagi bayar gst, tambah lagi kena hutang sana sini. Complete. Tekanan penuh, rasuah mungkin bertambah ditukar derma.

Aku heran, malaysia ni sebuah negara yang tiada langsung sumber asli ke. Atau negara yang tanahnya tidak subur untuk dibuat pertanian. Atau rakyatnya semua malas2 dan terpaksa import pendatang asing. Bila pendapatan pendatang asing tinggi, kenakan tax untuk pendidikan rakyat malaysia. Macam tu ker..

"Kita boleh mengurangkan PTPTN, kami boleh memberikan pendidikan percuma, tetapi anda perlu meningkatkan cukai pendapatan. Di negara-negara Scandinavia, kadar cukai pendapatan paling tinggi adalah 65 peratus.

"Anda boleh memperolehi banyak perkara tetapi adakah anda bersedia untuk membayar 65 peratus cukai pendapatan?" soal Najib dalam pertemuan dengan pelajar Malaysia di New York semalam. (Mkini)




65% Income Tax Untuk Kurangkan PTPTN. Sanggup? 65% Income Tax Untuk Kurangkan PTPTN. Sanggup? Reviewed by BANkami Blog on September 29, 2015 Rating: 5

4 comments:

  1. rakyat malaysia kaya kan.

    ReplyDelete
  2. Kalau pemimpin korup negara cukai 100% pun bangkrup dibuatnya. Negara komunis pun tak macam mesia yg korup.

    ReplyDelete
  3. Dah rasa diri terlebih pandai ke main offer2 dgn rakyat.

    ReplyDelete
  4. apedehal. rakyat malaysia terima jer. kena cekau 100% tax pn xper. demi pemimpin tercinta.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.