Redoxan Vitamic C Keluaran Bayer Ada Gelatin Babi ?

Duk usha baca blog omakkau, ternampak dia post pasal vitamin C ada gelatin babi. Redoxon Kids Vita Immune Vitamin C + Multi. Tapi bila aku google takde pulak redoxon ni dijual dimalaysia or mungkin ada dijual tapi takde dalam internet. Biasanya product special import.

Bila check dalam web guardian bagai, semua takde redoxon gambar macam ni. Kesahihan info ni sedikit confuse. Kalau dia bagi details farmasi mana yang jual. Yang tu dah okey bagus. Tapi kena hati2 lepas ni kalau yang mana terbeli product keluaran bayer.

Persoalan, kenapa kita terlalu taksub dengan vitamin untuk diberikan pada anak2. Sepatutnya gaya pemakanan yang sihat tu lagi penting. Tapi harini semua makanan kena suntik. Ayam suntik, ikan peram ubat mayat, lembu curi tembak dengan pelali. Sembelih then bagi makan pada rakyat malaysia sendiri. Si penjual hanya tahu nak untung. Apa jadi pada generasi akan datang. Hidup dalam dunia ubat. Imuniti jadi tak kuat. Sebab nak benda senang dan cepat.

Ditokok tambah lagi, semua barang naik harga. Paling mudah beli barang siap siaga untuk masuk dalam perut.

(Omakkau)
Redoxan Vitamic C Keluaran Bayer Ada Gelatin Babi ? Redoxan Vitamic C Keluaran Bayer Ada Gelatin Babi ? Reviewed by BANkami Blog on December 10, 2015 Rating: 5

6 comments:

  1. Semua ni sebab Lazada. Kalau tak kerana Lazada Buat Sale Online Revolution pasti benda ni tak jadi kat aku. Tapi tu la terlajak perahu mungkin boleh undur.. terlajak terjebak ni memang tak boleh nak undur dah. Terpaksa pasrah...

    ReplyDelete
  2. kalau tak bubuh babi dalam vitamin, tak boleh ke, sikit-sikit bub babi, bukan nak rasis. Tapi "benda" ni KENAPA MESTI ada dalam makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg pakai gelatin babi, ada yg pakai gelatin lembu. Babi banyak terbiar. Murah.. tu ramai pakai gelatin babi.. Muslim pun xrmai kluar ubatan.. Jgn salahkan mereka. Tanya diri sendiri, kenapa tak keluarkan ubat sendiri yg halal.

      Delete
    2. bubuh babi dalam vitamin?? KAH KAH KAH
      ko kena tau apa fungsi gelatin tu...

      Delete
    3. dh kalau ko tahu. bagitau la. bkn bubuh babi. tapi gelatin yg dgunakan tu. gelatin dari sumber babi.

      Delete

Powered by Blogger.