Makanan Kesihatan Sebenar Yang Ramai Tertipu

Jika ditanya, adakah korang makan makanan sihat harini, aku rasa nowaday ramai yang tak amik kisah. Apa yang kat kedai mamak, kedai thailand masak, semua ko bedal. Lepas tu balik rumah sembang sesama keluarga tentang tips kesihatan. Secara zahir diri sendiri malas masak and amik port pasal kesihatan dan kandungan nutrien dlm makanan.

Seorang pakar nutrien di london membuat perbandingan dimana makanan yang dijual mahal dan di expose secara marketing gila untuk mengatakan makanan tersebut adalah "superfood" yang baik untuk kesihatan. Sebenarnya tidak! Perbandingan yang dibuat oleh Karishma adalah untuk melihat jumlah kalori bagi pemakanan yang "expensive" dan "cheap" yang boleh didapati dimana2 market.


(DailyMail)
Makanan Kesihatan Sebenar Yang Ramai Tertipu Makanan Kesihatan Sebenar Yang Ramai Tertipu Reviewed by BANkami Blog on March 16, 2016 Rating: 5

6 comments:

  1. Nak tunjuk ape sebenarnya carlos al-santiago? Nak tunjuk ape disebalik sayur ke? Supaya dpat fapfapfap lame?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pandai ker FAP FAP FAP

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. makanan kesihatan ada 4, aiskrim,burger,air gas dan coklat!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.