Jejaka Sikh Peluk Islam Selepas Bersoal Jawab Dengan Dr Zakir Naik


Penceramah antarabangsa, Dr Zakir Naik mencipta satu lagi sejarah selepas seorang lelaki Sikh pula terbuka hatinya untuk mengucapkan syahadah, sekali gus memeluk Islam selepas menghadiri ceramah Dr Zakir Naik, malam tadi.

Penjawat swasta dan warganegara India, Harinder Pal Singh, ketika tampil mengajukan soalan kepada Zakir, tersentuh dengan penjelasan pendakwa ulung antarabangsa itu.
Harinder, 23, kemudian dengan rela hati memeluk Islam selepas Zakir membuktikan wujud persamaan antara al-Quran dan kitab Singh, bahawa Allah hanya satu dan Nabi Muhammad SAW pesuruhnya.
Sekarang saya jelas bahawa tiada tuhan selain Allah dan Muhammad itu pesuruh Allah, katanya sambil dipeluk hadirin yang membanjiri ceramah Zakir di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil, malam tadi.
Zakir turut berkesempatan mendoakan supaya perjalanan Harvinder mendalami ajaran Islam dipermudahkan, selain meminta pelbagai pihak untuk membantunya.

“Apa saja yang anda lakukan sebelum ini akan diampunkan, insya-Allah dan semoga Allah kurniakan anda Jannah,” katanya disahut laungan takbir 35,000 orang di stadium berkenaan.

Harinder mengakui dirinya sudah mendalami ajaran Islam daripada rakan dan tokoh agama sejak setahun lalu, namun masih menunggu penjelasan yang akhirnya diutarakan secara jelas oleh Tokoh Maal Hijrah 2013 itu.
“Saya akan terus ikut ceramah Dr Zakir selepas ini dan memasuki kelas agama untuk memahami syariat Islam, selain menguatkan kepercayaan diri terhadap Allah dan rasulnya.
“Kehendak saya untuk memeluk Islam bukan atas paksaan, sebaliknya dilakukan atas penuh kerelaan diri kerana tertarik dengan keindahan dan kesempurnaan agama ini,” katanya.
Jejaka Sikh Peluk Islam Selepas Bersoal Jawab Dengan Dr Zakir Naik Jejaka Sikh Peluk Islam Selepas Bersoal Jawab Dengan Dr Zakir Naik Reviewed by BANkami Blog on April 17, 2016 Rating: 5

3 comments:

 1. Alhamdullilah. bertambah sadara islam kita. semoga dipermudahkan segala urusan dan menjadi muslim yg patuh dengan ajaran dan suruhan allah. amin

  ReplyDelete
 2. gadis peluk islam semasa ceramah Dr Zakir Naik hanyalah lakonan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tu semua nak burukkn Dr Zakir

   Delete

Powered by Blogger.