Ticker

6/recent/ticker-posts

Keluarga PMX - Kita Boleh 不打斥




Mungkinlah... 
Mungkin... Idea dia nak direalisasikan dalam mesorat.. 

Mungkinlah.. idea ekonominya mudah direalisasikan kepada rafizi..

Kredit gambar : @fahmireza

Post a Comment

4 Comments

  1. Harap sotong tak bagi idea langkah kejong pd pmx.
    Biarlah pmx dgn nepotisme nya....
    Dia ada kuasa dan hak dia nak letak siapa sebagai punaisihat asalkan ekonomani berkembang.

    Yang masih berjiwa pembangang tu elok mandi 14jenis bunga.
    Jangan sebok beretorik menunding jari dengan formula bangang tu.
    Turunlah ke pasar, market, kedai dan jenguk dengan teliti hebat tak hebat air liur korang depan sidang akhbar berbanding realiti sebenar.
    Dulu hebat buat jelajah dan hebat bertemu rakyat secara peribadi. Sekarang sebok memanjang.
    Main telur ker....
    Iyelah...telur bagi rakyat marhaen berharga.
    Bagi ada juta2 dalam akaun tu apalah sangat sebijik telur.
    Jenguk rakyat...dengar luahan mereka. Bukan hebat beretorik dan berformula....BANGANG!!!

    ReplyDelete
  2. Lantik diri dia jadi menteri fulus tu aritu sbb siguru hoiyahoi reservkan untuk sesaorang, aritu aku agak dia reservkan samada untuk lim guwang end atau jijahkipas, ternyata aku 80% kearah silap ramal nih sebab indikasi baru menunjukkan yg jawatan tu hendak diserahkan pada anak dia yg dengan hebat tegas serta perkasa telah berjaya menceraikan laki dia dulu.
    Dan dengan jawatan tu boleh lah dia samada kekal dengan mudah jawatan dlm parti atau munkin naik tingkat lebih tinggi lagi.
    Nah ituka sebahagian dari agenda perjuangan menegakkan siuwar sebagai pm maka kena ada penerus kpd hasil dari perjuangan itu.

    Oh ya, umno pun dah bertukar dari parti melayu menjadi parti jawa kejawen maka suka sangat la sianwar yg berketurunan chola kalingga kerana jawakejawen jugak meriktikad yg mereka itu berketurunan cholakalingga atau biasa disebut orang dulu2 sebagai bangsa keling, dan mereka ni sebetulnya berbeza dengan bangsa kerala atau yg orang arab sebut bangsa Malabar, dengan itu kalau diteliti betul2 maka tunkutty bukan keling tapi keralis atau malabaris.

    ReplyDelete
  3. Kesian kat piji.. penat penat melalak jadi menteri formula ekonomi.. papa tetap lantik puteri papa.

    ReplyDelete
  4. Lepas satu ... satu semangat reformasi yang dicanangkan dilanggar. Mengewakan. Sebelum ini Nurul Izzah selalu diuar-uarkan puteri reformasi bakal menjadi pemimpin masa depan ... nah betapa terkejutnya bila Nurul Izzah menyantuni jawatan Penasihat ... ringkasnya penggiat politik ini punya minda rasional bila belum milik kuasa tetapi bila dah milik kuasa semua boleh

    ReplyDelete