• Politik Terkini

    Sunday, July 28, 2013

    BAN Amusing - Rumah Pokok Yang Sangat Super Seksi !

    Rumah yang cantik menarik serta mampu memberi oksigen yang secukupnya untuk bernafas ketika sesak dalam stress, sememangnya menjadi pilihan ramai. Tapi dengan arus kemodenan, dunia screen segalanya, mata pun kadangkala boleh jadi tenat dan penat. So, mesti kita mahukan sebuah tempat yang relax dan tenang.

    Aku kumpulkan rumah yang terletak di atas pokok dan design yang sangat menarik. Dengan suasana kehijauan boleh membuatkan seseorang berada dalam keadaan tenang sentiasa. Serabut otak? Go to Jungle. Friend with orang utan.

    Three Story Treehouse (British Columbia, Canada)
    The Bird’s Nest Tree House (Sweden)
    The HemLoft Treehouse (Whistler, Canada)
    Treehouse in Muskoka (Ontario, Canada)
    Minister’s Treehouse (Crossville, Tennessee, USA)
    Yellow Treehouse Restaurant
    Treehouse in Seattle (USA)
    Free Spirit Sphere Treehouses (Canada)
    Treehouse by Takashi Kobayashi (Japan)
    Senior Center Turned Treehouse (Ghent, Belgium)
    O2 Treehouse (USA)
    Treehouse for Birds and People (Andu Momofuku Centre, Japan)
    Eco-friendly Finca Bellavista Treehouse (Costa Rica)
    Plane Treehouse (Costa Rica)
    Teahouse Tetsu (Yamanashi, Japan)
    UFO Treehouse (Sweden)

    5 comments:

    1. UFO style paling cantik.

      ReplyDelete
    2. kalau aku buat rumah atas pokok. aku jadikn rambut rosmah sebagai ilham design.

      ReplyDelete
    3. semua ini khaylan pari2

      ReplyDelete
    4. idea chalet ala treehouse ni pernah dah buat kat langkawi dulu, kalo x silap idea tun dr. mahathir... chalet tu dibina tanpa menebang pokok2 yg ada, lepas tu apa jadi ntah, skang dah x de dah rasanya....

      ReplyDelete
    5. rumah atas pokok~ selamat dimasuki kerengga, nyamuk, monyet, dan pelbagai unggas lain~ dijamin anda tidak akan forever alone~ :)

      ReplyDelete