• Politik Terkini

    Thursday, October 31, 2013

    BAN Kreatif - Slauerhoffbrug: Jambatan Terbang Netherlands

    Jambatan popular di #malaysia ofkoslah jambatan pulau pinang. Jambatan terhot abad 2013, ofkoslah jambatan runtuh di pulau pinang. Lepas dari tu, dah takde jambatan di buat. Yang paling banyak dikeluarkan rumah berkotak mencecah langit and then amanah saham yang pelbagai reka bentuk mengikut citarasa PM malaysia.

    Terletak di bandar Leeuwarden, Netherlands, Jambatan yang dikenalai Slauerhoffbrug atau dalam pemahamam inggeris Slauerhoff bridge. Paling menarik lagi ia adalah fully automatic. Ko boleh tengok video yang disertakan ni.

    Slauerhoffbrug, which is affectionately known as the ‘Flying Drawbridge’ can be quickly and efficiently raised and lowered from one pylon (instead of hinges). This allows water traffic to quickly pass while only briefly stalling road and bike traffic above. The deck is 15 m by 15 m (50 x 50 ft) and is painted yellow and blue to represent Leeuwarden’s flag and seal.

    3 comments:

    1. ........................................................

      ReplyDelete
    2. kt malaysia kt mana nk buat. kalau buat pun, main import pakar. bayar dh berapa. student malaysia lebih suka belajar untuk dapat kerja kerajaan. katanya mudah buat loan. kerajaan pun banyak hutang. rakyat lagilah terpaksa berhutang.

      ReplyDelete