• Politik Terkini

    Tuesday, January 7, 2014

    BAN Sinar - Mufti Bela Harussani Then Rumah YDP Kena Tembak.

    Zaman sekolah dulu, kalau kita buat jahat bleh popular satu sekolah. Buat baik pun bleh popular satu sekolah. Tapi buat baik ni lambat skit la. Kena lurus bendul betul. Baru bleh popular.. Aku rasa golongan generasi X ni guna pakai falsafah lama zaman dulu kot. Nak popular tolong backup yang gangster. Gangster kan popular.. Lantak la... Aku merapu jer...

    Bukak twitter tengok sinar post sinar kelantan dgn tajuk " Mufti Bela Harussani ".. Yang pasal melalak melolong depan gereja tu tak nak pulak keluar fatwa. Yang demostrasi minta keadilan supaya barangan harga dikawal dengan baik, ekonomi diselia dengan baik. Tup tap kena tuduh nak buat kek gulung kerajaan.. Bajet betul la.. Rakyat miskin maner ada duit nak buat kek gulung bagi kerajaan. Now dah tersalah keluar statement darah halal. Banyak kes lain lagi kena settle dari duk sibuk campur urusan politik.

    Tak habis lagi dengan kes menembak. Haritu area bachok kelantan. Now dia bergerak skit ke besut.. Yang aku heran, kenapa pistol boleh bertukar menjadi pistol air dan boleh dibawa kemana saja. Zaman dulu2 rasanya takde kes tembak menembak ni. Tak banyak la..


    Info Asal : Facebook

    8 comments:

    1. tu bukan tembakan... mesti saja2 main2. malaysia aman dohhhh

      ReplyDelete
    2. nak pertahan pekebendanya lagi.. dh terbukti salah. mengaku jela..

      ReplyDelete
    3. Bakpo sebagai Mufti demo senyak dik bilo rakyat mnderito.... adoko khrijo demo sebagai tok ppeti hanyo utok jago kerajae... buke ko gaji demo duit rakyat....demo khrijo kerana kerajae ko kerana Allah....berat sokonge demo ni..tak malu ko ke Allah....

      ReplyDelete
      Replies
      1. kalau malu. dia xkan keluarkan statement ikut hawa politik.

        Delete
    4. Saya rasa Dato'!.... kalaupun contoh....carilah contoh yang tepat dan betul... contoh yang diberikan itu tak betul... kalau qias...."qias ma'al fariq"... kajilah dari sudut manapun, ianya tidak termasuk di dalam kategori BUGHAH seperti yang difatwakan oleh mufti Perak tu.... Apakah ini asabiyyah baru??? menyokong sesama mufti ... kerana demo ore ambo.... peserta TURUN bukan nak guling kerajaan... sebab hingga sekarang kerajaan tak tergulingpun....tak kan nak tunggu sampai semua rakyat terpaksa bawa duit siling untuk daftar sekolah anak cucu baru kita nak sedar!!!! betapa teruknya kualiti hidup kini!

      ReplyDelete
    5. Mufi Perak ni duk kat K.L. ke, tak payah bagi statement" camtu sekali. Mufti K.L. tak cakap apa pun!

      ReplyDelete