• Politik Terkini

    Thursday, January 14, 2016

    6 Gambar Lamborghini Terbabas Di LPT

    Seorang wanita dan majikannya cedera apabila kereta mewah Lamborghini yang dinaiki mereka terbabas di KM234.5 Lebuhraya Pantai Timur di sini, petang tadi.

    Ketua Trafik Pahang, Superintendan Mohd Nor Yusof Ali, berkata kemalangan berlaku kira-kira 2.45 petang ketika hujan renyai semasa mereka dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuantan.

    Beliau berkata kereta berkenaan dipandu jururunding wanita, Norfarahliya Daud, 26, dan dinaiki majikannya Datuk Lawrence Ng Teck Hoong berusia dalam lingkungan 50-an.

    "Sebaik tiba di tempat kejadian, kereta mewah itu dipercayai hilang kawalan semasa cuba mengelak binatang yang melintas jalan.

    "Ia menyebabkan kenderaan itu terbabas ke kanan jalan, berpusing serta melanggar besi penghadang laluan tengah jalan," katanya ketika dihubungi di sini.

    Berikutan kejadian itu, mangsa yang berasal dari Selangor dan Kuala Lumpur cedera ringan dan mendapatkan rawatan di sebuah klinik di sini.

    Mohd Nor berkata kenderaan mewah berwarna keemasan itu, yang dianggar bernilai lebih RM1 juta, turut mengalami kerosakan teruk. Mereka hanya membuat laporan polis berhubung kemalangan itu di Balai Polis Trafik Kuantan malam tadi


    10 comments:

    1. yg laki gemuk hitam pegang awek tu saper

      ReplyDelete
    2. tak kisah la sape pun yang bawak kete tu tapi kalau di perhatikan selalu sangat kete cam gini terbabas atau eksiden ... salah pemandu atau salah kete tu yang takde ciri keselamatan ? dah harga ketenya mahal giler takkan pembandu tu pun memandu cam orang gila

      ReplyDelete
    3. Driver pompuan, bawak lAmborghini? tak hairanla, Berani betul Datuk tu duduk sebelah dia, kalau Aku bagi 1 juta, aku rela naik motor.
      Lambo ni bukan "sebarangan orang" boleh bawa. kalau tertekan minyak sikit, THE STIG pun boleh terbabas.

      ReplyDelete
      Replies
      1. bajet pro la ko ni. mane ko tahu. sembang jer lebih.

        Delete
    4. kes eksiden potong x lepas.. konon rilek n x susah bawak so kena la rilek jgn memotong..kan rilek. kereta mewah ke papa kalu auto bwk rilek2 la..punca ramai eksiden sbb terbabas,kan rilek sbb tekan minyak je.. dulu2 x byk kemalangan maut bkn sbb x ramai pakai kereta tp sbb kereta auto x byk dijual.

      contohnya: kereta myvi 'PARKING' tmpt ATM bank..nasib baik takde yg mati.puncanya nk tekan brek tp TERtekan minyak.

      contoh lagi: http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/kerani-jpj-maut-nahas-jalan-raya-1.272940

      kereta gen2 tersebut cuma nak undur shj tp permandu nk tekan brek tapi TERtekan minyak menyebabkan kereta mengundur laju ke main road.. Jika kereta manual, masuk gear depan n undur kena manual.. kalu TERTEKAN minyak tanpa main klac kereta akan TERmampus enjin n x bergerak depan@blkg..

      Ingat dulu2 adik aku nk mintak aku sambung bayar honda FD nya.. aku ckp trade in ambik FD type R @ FD biasa yg manual then aku sambung bayar. Aku bersyukur aku insan NORMAL kerana dulu kini selamanya tetap kereta manual yg aku boleh guna dua2 kaki utk control 100% kereta..bkn auto yg control.

      hidup kereta manual! hidup kapcai biasa.. nouvo n family apa2 brand x best..

      ReplyDelete
    5. Perempuan simpanan dia la ni.harta dunia kebendaan punya pasal maruah pon boleh dibeli.baru blk dari mana r ni tuhan nak tunjuk.ada duit punya hal leh r beli perempuan melayu.maruah stock kt tapak kaki je.kejap gamba betudung.time eksiden cmni ilang lak tudung.siap ada gamb bepeluk g kt ig.sedap r dpt kote tua x sunat janji idop mewah.bnyk org phg aku da dpt type cmni

      ReplyDelete