BAN Apple ~ Mari Lihat Bateri iPhone MacBook Bertukar Asid & Apple Buat Bodoh - BANkami

Sunday, February 3, 2013

BAN Apple ~ Mari Lihat Bateri iPhone MacBook Bertukar Asid & Apple Buat Bodoh

Secanggih apple pun, tetap akan ada crack. Now, iphone 4s dikatakan telah mengalami satu manipulasi saintifik dimana bateri iphone tiba2 mengeluarkan cecair berasid and then...tidak keboom, sebab its not boom.

Mangsa kejadian Shibani Bhujle telah membuat laporan pada apple, tetapi apple menolok permohonannya untuk mendapatkan telifon baru. Ditambah kisahnya lagi, apple meminta mangsa memperbaharui insurance iphone tersebut untuk mendapatkan iphone 4s yang baru. Kos membaharukan insuranse iphone 4s adalah $200.

Ini bukan yang pertama kali bateri apple menghadapi masalah. Sebelum ni bateri macbook juga pernah mengalami permasalahan seperti ini. So,pada pengguna apple, nak bergayut lama-lama. Sila beware. In this stage, Samsung Win.


Info : DM

5 comments:

  1. nasib baik aku xminat apple.

    ReplyDelete
  2. hermmm...tapi xsmua rasanya apple product mcm ni

    ReplyDelete
  3. produk la ni dicipta memang utk tidak tahan
    sebab depa nak makesure orang sentiasa beli barang depa
    sentiasa ada cycle pembeli
    ni la kerjanya kapitalis

    tak macam produk dulu2 kala
    tahan sampai hari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sokong pendapat ko. dah us pun dasar negara kapitalis. mereka akan cipta produk untuk menyusahkan orang ramai. tengok je la apple, nak beli pin kecik pn sampai beratus. WTF.

      Delete

Pages