BAN HargaNaik - Harga Anak Dara Dan Janda Seluruh Malaysia

Ini harga simuaaaa olang islam wajib tahu, wajib kena bayar, wajib kena lakukan, wajib wajib wajib. Jika tilak, jangan halap boleh kiwin. Tapi sebelum tu, kena la rapat-rapat silaturrrrahim sesama keluarga. Tinggi ke rendah ke mas kahwin tu, xmenunjukkan ko akan bahagia dan menjadi garis ukur happiness.

Ada setengah negeri meletakkan harga dan aku dapat info, harga tu ditetapkan untuk menjaga gadis sunti tersebut. Sebab ada berlaku kes tidak dibayar. Dan sampai naik ke mahkamah. Sepatutnya perkara tu cukuplah slowtalk antara pasangan. Tapi manusia ni pelbagai. Ada muka tin biskut, ada muka bunga ros, ada muka tempayan, ada mulut longkang, ada mulut kiut.

Dan ada yang comel macam awek ni.


Info Asal : Seri Pagi
BAN HargaNaik - Harga Anak Dara Dan Janda Seluruh Malaysia BAN HargaNaik - Harga Anak Dara Dan Janda Seluruh Malaysia Reviewed by BANkami Blog on June 23, 2013 Rating: 5

19 comments:

  1. wahhh mahalnyer puteri anak raja...ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik janda sudah.

      Delete
    2. Kalau kentut sama je... tak kisahlah siapa pun, asalkan molek di mata tenang di hati... yang penting ketaatan pada agamanya.

      Delete
    3. betul tu anon. kalau harta segunung sekalipun, tapi suka melawan dan suka bergaduh. buat apa. jiwa asyik kacau. balik rumah jadi berserabut

      Delete
    4. konpom2 ke ade dara lg,, dh la kne byr rate ank dara tp dh berbekas rupenye,
      cmne,, duit byk dh kuar plk tu......

      Delete
  2. tahun depan lepas bajet 2014, naik lagi x.

    ReplyDelete
  3. barang seme dah naik...bro. Itu mas kawin...murah, wang hantaran...ribu riban belum masuk barang hantaran-sesi photografi ++++.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak xnak, sediakn 20K kalau nk kawin. tak pun cr bakal bini dari 5 negeri tu. mas kawin suka hati ko nak bagi berapa.

      ingat, serendah maskawin, sebaik isteri.

      Delete
    2. har har har

      jgn salah paham, tak ditetapkan tu maksudnya bergantung pada family si pompuan tu nak tetapkan berapa, yg mn boley cecah harga melebihi puteri raja...

      benda baik mana boley dpt free maa....

      Delete
    3. heran aku dgn org sekarang. yg nk kawin tu bukan bapak dia, anak dia. mas kawin tu pn dpt kt anak dia.

      Delete
    4. Simple bhai, mak bapak macam tu bukan tamakkan duit bakal menantu, tapi sebab dia sayang anak dia & dia nak test menantu jenis berkira ke tidak, sengkek ke tidak, juga nak test bakal menantu tu jantan ke lelaki...biasalah zaman sekarang ni ramai jantan dari lelaki, nak benda baik free saja, nak yg paling baik tapi bayar tak sanggup pula...kalau nak tahu apa beza antara mertua jenis tamakkan duit dgn mertua yg sayangkan anak, tengok pada harga mas kawin & wang hantaran. Kalau wang hantaran dia melampau, tu jual anak namanya.

      Penat2 family perempuan tu bela anak dia elok2, jaga elok2, nak lepaskan kena pilih calon yg elok bhai...

      - bakal mertua orang

      Delete
    5. salah tu bhai bhui bhoiii... mas kawin tu atas lelaki tu, berapa dia mampu beli. kalau nk berkira, baik ko simpan je anak tu dalam peti. tak tua sebab sejuk.

      Delete
    6. bhai, lu tak sanggup tak mengapa, no hal...gua bukan harapkan lu jd menantu gua pun bhai, bakal menantu gua baik alhamdulillah, lu nanti nak kahwin jangan merungut bila dapat yg kurang baik bhai, sbb lu pun kurang baik, iyerla yg baik bagi yg baik, dan sebaliknya....apa ada hal kahx3

      bhai, mlm nisfu sya'ban, selamat beposer sunat, tu pun kalu lu kesah la kan kahx3 apa ada hal....

      Delete
    7. Berapa dia mampu beli lu kata? beli? hahahahaha bhai lu ingat macam beli itu hamster ato arnab di petshop kah? kalu itu maciam arr...., baik lu beli hamster sekor buat peneman hidup lu, tengok dia lari dalam roda hari hari kahx3

      Delete
    8. hahaha. hamster pn mahal sekarang. baik pergi tangkap anak tikus je. rasa nak mampos, suh tikus gigit. hahaha

      Delete
  4. mcm pelik jeh.....SELANGOR ade...
    tp baki lain negeri( kedah,perlis,ganu,kelantan) takde....
    buahaaaaahaaaaa...ketidakadilan berlaku...
    patut FREE 5 negeri...kekkekeke

    *lawak politik

    ReplyDelete
  5. kenapa nak bezakan, anak perempuan orang orang besar, cucu orang besar, perempuan kebanyakan.... butola, ingat zaman hang tuah ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman hang tuah lagi senang dooollll

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.