BAN Runtuhan - [ HOT ] Jambatan Kedua Pulau Pinang Batu Maung RUNTUH (Video)

Nampak gaya penang seperti mengejar terengganu dalam teknik runtuhan. Tapi ini lagi dasyat. Runtuhan Jambatan yang belum siap. Nasib baik belum siap.Tapi dikatakan telah menghempap 2 buah kereta. Macam mana boleh runtuh, kita tunggu apa kata engineer yang buat ni. Zaman canggih ni, patut dah boleh buat press statement melalui streaming. Siasatan lagi kot. Harap macai umporno tak jadikan isu politik.

Saksikan video yang telah diambil. Bukan aku yang amik, aku pun share dari orang yang share video ni. Harap tiada lagi runtuhan terbaru dimalaysia selepas ni. JKR please perketatkan penggunaan barangan mengikut spesifikasi.



Struktur pembinaan Jambatan Kedua Pulau Pinang di Batu Maung runtuh kira-kira jam 7 petang tadi

Struktur Palang( beam ) sepanjang 30 meter dijambatan kedua pulau pinang runtuh,dimaklumkan  telah menghempap 2 buah kereta.

Setakat ini 2 pekerja warga asing dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang kerana mengalami kecederaan parah. Pasukan keselamatan Bomba sedang berusaha mencari mangsa lain yang kemungkinan turut terperangkap.

Info Asal : PKRL
BAN Runtuhan - [ HOT ] Jambatan Kedua Pulau Pinang Batu Maung RUNTUH (Video) BAN Runtuhan - [ HOT ] Jambatan Kedua Pulau Pinang Batu Maung RUNTUH (Video) Reviewed by BANkami Blog on June 06, 2013 Rating: 5

9 comments:

  1. Harap takde yg terkorban.

    ReplyDelete
  2. letih guan eng nk jawab lepas ni. siapa kontraktor?

    ReplyDelete
  3. kalau stadium kat terengganu runtuh salahkan umno.jambatan kat penang runtuh salahkan dap la woi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Projek besar kerajaan negeri ke buat? kena siasat dulu. jangan main sergah terus. MACAI

      Delete
    2. haha.. abes kt terengganu salah umno tu.. yg runtuh sampai 2x tu.. ada aemk tindakan pape ke? xde pn.. sbb pe xde? sbb org BN la.. org BN mana pernah salah..

      Delete
  4. sbb apa runtuh ??? sbb x ikut spec ?? sbb apa x ikut spec ?? sbb byk sgt nk komisyen...

    ReplyDelete
  5. JKR PERLU JAWAB KE, LIM GUAN ENG PERLU JAWAB. SIAPA BAGI KONTRAK DAN KONTRAKTOR DILANTIK TU BERTAULIAH @ TUKANG KAMPUNG.

    ReplyDelete
  6. umporno klau buat projek xpernah nak btolnyer... korg mkn la duit rasuah komisyen haram tu,klau duit rakyat sume tu,aku haramkan dunia akhirat pada puak2 yg mkn rasuah tu.

    ReplyDelete
  7. ni bukan projek JKR, projek bawah MOF direct laa....

    ReplyDelete

Powered by Blogger.